Düzce Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar yemeğinde buluştu.

Düzce Ensar Kongre Merkezi'nde yapılan iftar programına Aktif Eğitim Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, Düzce İl Temsilcisi Arif Önemli, Düzce Eğitim Gönüllüleri Başkanı Mustafa Sevinç, öğretmenler ve aileri katıldı.

Ney dinletisi eşliğinde Emekli Öğretmen Mehmet Zaman'ın yaptığı iftar duası ile oruçların açılmasının ardından Düzce Aktif Eğitimciler Sendikası Düzce İl Temsilcisi Arif Önemli bir konuşma yaptı. Önemli, şunları kaydetti: “Ramazanın manevi iklimini farklı bir güzelliğe eriştiğine yürekten inandığımız dostlar meclisinde Rramazan ayına ulaşmanın sevinçini yaşıyoruz. Bu vesile ile idrak ettiğimiz kutlu zaman dilimini bütün bir insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinizi sevgi ile selamlıyorum. Gelenekselleştirdiğimiz iftar programına hepiniz hoş geldiniz. Bildiğiniz üzere manevi hazzın ve lezetin zirve yaptığı kutlu bir dönemin içersindeyiz mübarek Ramazan ayının eşsiz ve mana yüklü ikliminden millet olarak feyizlenmek ve oluk oluk akan pınarlardan kana kana içmek için bu günleri fırsat bilmeliyiz. Ramazan, huzur sevgi ve barışın arandığı bir aydır. Gelin hepimiz sevgi ve meşaketli yolun yolcuları olmaya devam edelim. Hakkın rızasına kavuşalım sevgi yolunda birleşelim, ifadelerin düşüncelerin tamamen şirazeden çıktığı toplumun hemen her kesimi ile gel gitlere çekildiği her yanda garazların nefretlerin avaz avaz yükseldiği şu alacakaranlık günlerde Ramazan'ın hepimize kendi şivesi ile seslenerek bu milletce bizi bir araya getirip kaynaştıracağını ümit ediyoruz. Gelin şu rahmet ayında kendimiz gibi olalım bizi kendimizden çıkan kinlerden nefretlerden sıyrılarak milli karekterlerimizin gereklerini dost düşman herkese bir daha haykıralım milli ve manevi değerleri şahsa indirgenerek gençlerin ve milletimizin yüreğinde hissedilmesi yaşamlarında yaşanılarak yaşatılması adına her günü her ayı ve her mevsimi bir fırsat bilip gösterişten uzak samimi duygularla çalışmanın gerekli olduğu inancımız sonsuzdur.”


Aktif Eğitim Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe ise şöyle konuştu: “Değerli dostlar Ramazan sevgi demek, Ramazan barış demek, Ramazan kardeşlik demek, Ramazan sevmek demek, Ramazan vermek demek; Ramazan kendisi için sevip istediğini müslüman için de sevip istemek demek, Ramazan 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' hadisi şerifinin vermiş olduğu mesajı anlayabilmek demek, Ramazan 'haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' hadisi şerifinin mesajını anlayabilmek demek ve yine Ramazan alın terine saygı demek hürmet demek. Bu acıdan bizim milli manevi değerlerimizle insanımız ekonomik mali yılbaşı olarak kabul etmiş yanı atalarımız dedelerimiz zekatını hesaplarken ramazandan ramazana hesaplar ramazan aslında bir karne mevsimidir. Çocuklara verdiğimiz karneler başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere bütün paydaşlarımızın başarılarını ve başarısızlıklarını yansıtması acısından önemlidir sadece çocuğun emeğine mal ederek sorumluluklarımızdan kaçamayacağımızı hep beraber biliriz özveri ile çalışan bütün öğretmenleri tebrik ediyorum.”

Programın sonunda Düzce Aktif Eğitim Temsilcisi Arif Önemli Genel Başkan Osman Bahçe'ye çiçek takdim etti.