Adana Eczacı Odası yönetimi Seyhan Huzurevi'nde kalan yaşlıları, Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunan Eshab-ı Kehf mağarası, Tarsus Şelalesi ve Nusrat Mayın Gemisi’ni gezdirdi.

Oda işlerinin yanı sıra sosyal sorumluluklarını da yürüttüklerini belirten Adana Eczacı Odası Sayman Üyesi Sühendan Toksöz, "Her yıl düzenli olarak huzurevinde kalan büyüklerimizi kendi ortamlarından ayrı bir yerde ağırlayarak, değişik bir gün yaşamalarını sağlıyorduk. Bugün bir değişiklik yaparak Adana dışına çıkarmak istedik. Yaşlılarımıza güzel bir anı kalması için kısa bir kültür gezisi düzenledik. Önce Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunan Eshab-ı Kehf (Yedi Uyurlar) Mağarası’nı ziyaret ettik. Yaşlılarımız burada manevi duygularını tatmin ederken yeni yerler görmenin heyecanını yaşadılar. Tarsus ilçe merkezinin kuzeyinde Berdan Çayı üzerinde suyu 4 -5 metrelik bir yükseklikten dökülen Tarsus Şelalesi'nde yapılan küçük geziden sonra Yıldırımlar Restoran'da öğle yemeği yedik. Şelale karşısında semaverde çay içerek dinlenen yaşlılarımız güzel ve temiz havanın tadını çıkardı. Tarsus şehir turu, Şahmeran öyküsü, Cleopatra kapısı gezisinin ardından Nusrat mayın gemisi ziyareti ile günü noktaladık. Yaşlılarımıza bir gün bile olsa değişik ve güzel bir gün yaşattığımız için biz çok mutlu olduk." dedi.

Seyhan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hamza Dönmez ise ‘Dokunuş, Hal Hatır Soruş, Kalpten Görüş, El Sallayış’ sloganının insan kalbini kazanmada etkili olduğunu belirtti. Dönmez, oda yöneticilerinin huzurevi sakinlerine değişik, güzel bir gün yaşatmalarını çok anlamlı bulduğunu ifade ederek, oda yöneticilerine teşekkür etti.