Edremit Balyalılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Türk Halk Müziği Korosu tarafından, "Yaza Merhaba" konseri düzenledi. Şef Hikmet Ekim yönetimindeki konseri Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Belediye Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, Başkan yardımcıları Fatma Özgirgin ve İlhan Yazar, CHP İlçe Başkanı Enver Enligün ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli dinledi. Gecenin sunuculuğunu üstlenen Bora Özemel, seslendirilen türkülerin tarihçelerini anlattı, ayrıca aralarda şiirler okudu. Konserde, beraber ve solo olarak 24 eser seslendirildi.

Şükrü Tunar Kültür Merkezi’ndeki konserde bir konuşma yapan Dernek Basın Sözcüsü Metin Tuncer, “Kurulduğu bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ve üyelerine tarımsal destek vermek, ucuz yakacak temin etmek, öğrenci burs destekleri ve sosyal çalışmalarıyla tanınan derneğimiz, bugün kültürel bir etkinlikle karşınızda. Biz Balyalı madenci çocuklarının zeytin diyarı Edremitimiz'le kucaklaştığı bu günde, yönetim kurulumuz ve 450 üyemiz adına bizlerden desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Abdülhamit Erguvan’a, Belediye Başkanımız Kamil Saka’ya, Edremit Belediye Meclisi üyeleri ve çalışanlarına, koromuzun şefi Hikmet Ekim hocamıza ve değerli üyelerine, basının değerli temsilcilerine ve bizi yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize sonsuz şükran ve saygılarımızı sunuyoruz.” dedi.

Başkan Vekili Diker ise, "Bu gece bizlere dinlettiğiniz türküler, aslında tarih denen uzun ince bir çizgide, insanın doğumundan ölümüne kadar yaşamış olduğu sosyal, siyasal, kültürel olayları içinde barındıran miras ürünleridir. Bunu yaşatan siz gönüllü dostlarımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.