Yeni Asya Konferans Salonu'ndaki konferansında Sarıkaya; kıyametin küçük alametlerini;

binaların yükselmesi, ilmin azalıp cehaletin çoğalması, Dünyanın ahirete tercih edilmesi, Fırat Nehri'nin sularının çekilip altından Karun'un hazinelerinin çıkması, nakil ve muhabere vasıtalarının artması ve hızlanması, akrabalarla olan ilişkilerin zayıflaması, anarşi ve kargaşa günlerinin çoğalması olarak sıralarken, büyük alametleri de; Doğuda, Batıda, Arap Yarımadasında büyük çöküntülerin olması, Yemen'den büyük bir ateşin çıkması, bir dumanın çıkması, Deccal ve Mehdinin çıkması, Ye'cüc ve Me'cüc'ün çıkması, Dâbbütü'l-arz'ın çıkması, Hz. İsa'nın (a.s.) nüzulü ve Güneş'in batıdan doğması olarak saydı.

Eğitimci Yazar Ali Sarıkaya konuşmasında şunları da söyledi: “Ütopyacıların önündeki en büyük engel dinlerdi. Onun tesirini kırmak için dinin gösterdiği ahlak yerine toplum mantığının tanımladığı ahlakı koymaya kalkmışlardır. 20. asır iki dünya savaşı, 30 kadar yerel savaş yaşamış, yılların birikimini bir çırpıda tahrip etmiştir. Cennet vadedip, insanlığı Cehennem'in ortasına atmışlardır. Komünizm ütopyası için 60 milyondan fazla insan ölmüştür. Hitler 17 milyonun ölümünden sorumludur.

Filistin ve Irakta olup biteni hepiniz takip ediyorsunuz. İnsanlık bu teröre isim bulmakta zorlanmaktadır.”

Sarıkaya konuşmasında terörün sebepleri olarak da şunları sıraladı:

İnançsızlık, ahiret şuurunun yok olması, toplumun ahlaki değerlerinin yıpranması, geleceğe ait ümidini yitirme, fukaralık, cahillik ve istibdat.

Ramazan AYDIN