Aktif Eğitimciler Sendikası(AES) Osmaniye Temsicliği, 'Bağımsız Birey sağlıklı Toplum' eylem planı kapmasında Osmaniye- Gazantep D400 karayolu çona mevkindeki orta refüşe 150 ağaç dikti.

Aktif Eğitimciler Sendikası olarak bu konuda sadece başkalarını sorgulamak yerine, ellerini taşın altına koymayı tercih ettiklerini belirten AES Osmaniye Temsicliği Yönetim Kurulu Başkanı Bünyami Gökbaş, "Sosyal sorumluluklarımızın gereği olarak bağımsız birey sağlıklı toplum projesiyle kötü alışkanlıklara bağımlı/bağımlılık riski taşıyan bireyler ve ailelere yönelik çalışıyoruz. Emniyetin 2014 Türkiye uyuşturucu raporu verilerine göre son dönemlerde gündeme gelen sentetik uyuşturucu kullanımı yüzde 38 arttı. 2014 yılında uyuşturucuya bağlı hayatını kaybeden kişi sayısı 648 ve bunlardan birisi de 13 yaşındaydı. Toplamda 6 bakanlıkla uygulamaya konulan Uyuşturucu eylem planı da çare olmadı. 2013 yılında ise uyuşturucudan ölüm sayısı 162 idi.bu vahim tabloya kamuoyunun dikkatini çekmek ve çözüme katkı sunmak üzere bir müdahale planı hazırladık."

Gökbaş Hedefimiz; insanımızı, toplumumuzu, geleceğimizi tehdit eden her türlü bağımlılığı yok ederek özgür bir dünyanın kuruluşuna katkı sunmak. Duyarlı tüm kişi ve kuruluşları Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum için ortak mücadeleye davet ediyoruz. Bu kapsamda üyelerimiz ile birlikte ağaç dikme programı yaptık. Sendika olarak sosyal sorumluluk projelerine devam edeceğiz” şeklinde konuştu.