Nevşehir’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı At- Köpek Eğitimi ve Meslek Edindirme Kurs Merkez Komutanlığı'nda (JAKEM) yetiştirilen köpeklerin gösterisi ilgiyle izlendi. Kutlama programına ERASMUS programı kapsamında Nevşehir’de bulunan Yunan, İtalyan, İngiliz ve Polonyalı öğrenciler de katıldı. Konuk öğrenciler ülkelerine ait danslardan örnekler sundu ve futbol gösterisi yaptı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nevşehir’de de coşkuyla kutlandı. Nevşehir’deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği ilk olarak Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek tarafından çelenk konulmasıyla başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törenlere daha sonra elverişsiz hava şartları nedeniyle Damat İbrahim Paşa Spor Salonunda devam edildi. Buradaki törende ilk olarak Vali Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya ve Belediye Başkanı Hasan Ünver, törenlere katılan çocukların ve vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
Tören sunuculuğunu Özel bir İlkokulun 4. sınıf öğrencileri Efe Kahveci ve Elif Azra Bilek’in yaptığı kutlama törenlerinde ilk olarak başta Atatürk olmak üzere tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde de İstiklal Marşı söylendi. Anaokulu öğrencilerinin yaptığı yer hareketleri törenleri izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Yer hareketlerinde 4 yaşındaki Serra Açıkgöz, yaptığı birbirinden güzel hareketlerle izleyicilerden bol alkış aldı. Öğrencilerinin halk oyunları gösterisi de törene katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı At-Köpek Eğitimi ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi Komutanlığında (JAKEM) eğitilen çeşitli ırklardaki köpekler, köpek itaat eğitimi ve engel aşılması gösterisi büyük ilgi gördü. Kutlamalarda ayrıca öğrenciler arasında çuvalla yürüme yarışı yapıldı. Kutlamaların sonunda okullar arasında düzenlenen çeşitli sportif müsabakalarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları Vali Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler tarafından takdim edildi.