Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, nişasta bazlı şekerin obezite, kalp, astım baş ağrısı hatta kansere kadar birçok hastalığın nedeni olabileceğini öne sürdü. Halk sağlığını tehdit eden tatlandırıcıların yeni neslin geleceğini körelttiğini, nişasta bazlı şekerlerin özellikle çocukların tükettiği şekerleme, bisküvi ve çikolatalarda kullanıldığını dile getiren Aslan, şunları kaydetti: ''Türkiye'de özellikle çikolata ve şeker ürünlerinin tamamına yakınında nişasta bazlı şeker kullanılıyor. Şeker pancarından üretilen şeker son derece sağlıklı. Türkiye şeker pancarı tarımı için çok elverişli topraklara sahip olmasına rağmen, kotalar nedeniyle şeker pancarı ekimi sınırlandırıldı. Sağlıklı bir ürün olan pancar şekeri üretimi kısıtlanırken, nişasta bazlı tatlandırıcıların her yıl daha fazla oranda ithal ediliyor. İçtiğiniz kolada, meyve suyunda, gazozda, yediğiniz çikolatada, tatlıda, kekte, pastada dondurmada kısacası yüzlerce üründe mısırdan elde edilen şeker kullanılıyor. Tüm dünya ülkelerinde sağlığa zararlı gerekçesiyle yasaklanan tatlandırıcılar, her yıl yüzde 50 oranında kota artışıyla ülkemize sokuluyor.'' Aslan, nişasta bazlı şekerlerin asla şeker pancarına alternatif olamayacağını belirterek, nişasta bazlı şeker kullanımının en kısa sürede yasaklanmasını istediklerini vurguladı. Aslan, Türk halkının sağlıklı bir şekilde beslenebilmesi için pancar şekerine ağırlık verilmesi gerektiğini kaydetti.