Babalar günü ne zaman sorunun cevabını merak edenler bu sorunun cevabını aramaya başladılar! Babalar günü bu yıl yani 2015 yılında 21 haziran pazar günü kutlanacak. Peki hayatımızın anlamı babalarımız için bu günde neler yapabiliriz. Bu çok özel günde babamıza hangi hediyeleri alabiliriz onlara hangi mesajları yazabiliriz. İşte en güzel babalar günü hediyeleri ve mesajları haber46.com'da...
BABALAR GÜNÜ NASIL ÇIKTI?

Haziran ayının 3. Pazarı olarak kutlanan Babalar günü`nün tarihçesi için elimizde farklı kaynaklar var. En güçlü kaynağı araştırmacılar şöyle belirtiyor;

 1910 yılında Washington'daki John Bruce Dodd, 6. çocuğunun doğumu sırasında hayatını kaybeden annesinin ardından hayatını çocuklarına adayan babası William Smart'a özel bir gün armağan etmek amacıyla bu fikri ortaya atmıştır.

Küçük yaşta annesini kaybeden Dodd'u ve beş kardeşini, babaları William Jackson Smart büyütmüş. Babasının bir yandan çiftlikte çalışıp öte yandan altı çocuğa bakmasının zorluklarını farkeden Dodd, anneler günü kutlanırken babalar günü`nün olmayışını büyük bir haksızlık olarak nitelendirmiş. Hemen babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın babalar günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış. Ama bu çalışmalar bir sonraki yılın 19 Mayıs'ına kadar sürmüş. 

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'ın Spokane şehrinde kutlanmıştır. Bu tarihten sonra ABD'nin diğer eyaletlerine yayılmıştır. Ancak Babalar Günü resmi olarak 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge'in desteğiyle kutlandı. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazar gününün Babalar günü olarak kutlayacağını açıklayan bir bildiri yayınladı. 

Ülkemizde 80'li yılların sonlarına doğru kabul gören Babalar Günü, her sene Haziran ayının üçüncü pazarına denk gelen günde kutlanıyor.

Babalar Günü

EN GÜZEL BABALAR GÜNÜ HEDİYELERİ

İsim Yazılı Kişiye Özel Siyah Ahşap Kalem

Bazen bir imza ile, koskocaman bir yaşam hepten değişebilir! Bir imza ile savaşlar sonlanabilir! Bir kalemin gücü, en güçlü silahtan bile daha etkilidir. Aydınlanma çağının en önemli neferi kalemdir! Özel günlerin en klasik, ancak hiçbir zaman eskimeyen en özel hediyesi kalem, bu kez Babalara özel! Şık ve son derece doğal ahşap kutusu üzerine sevgili babanızın ismini yazdırabileceğiniz Kişiye Özel Siyah Ahşap Kalem ile Babalar Gününde yakışıklı Babanızın kendisini özel ve mutlu hissetmesini sağlayabilirsiniz! Yazacağı yazılarda, atacağı imzalarda her zaman gururla kullanabileceği ve kendi ismine özel bu şık kalemle, O'nun için en güzel babalar günü hediyelerinden birini seçmiş olacaksınız!

Babacığım Fotoğraf ve Mesajlı Duvar Saati

Bir duvar saati düşünün ki, yüzeyi tamamen size ayrılmış durumda! Siz derken, sizin göndereceğiniz ve içerisinde babanız ile birlikte yer aldığınız fotoğrafa! Üzerine bir de "Babalar Günü Kutlama Mesajı" eklendi mi, ortaya kusursuz güzellikte ve bir hayli anlamlı bir babalar günü hediyesi çıkıyor. Canım Babam Duvar Saati üzerinde akan zaman Babanıza olan sevginizi de çoğaltıyor! Kişiye özel Canım Babam Duvar Saatinin kaliteli bir şekilde hazırlanabilmesi için göndereceğiniz fotoğraf oldukça önemli! Net ve yüksek çözünürlükte bir fotoğraf gönderdiğiniz takdirde hazırlanacak ürün de çok daha kaliteli olacaktır!

Babalar Günü Ne Zaman 2015

Dünyanın En İyi Babası Sertifikası

Siz bir dediniz, O dediğinizi asla iki etmedi! Ne istediyseniz kendi bütçesi ölçüsünde, yemedi, içmedi ama yine de en sonunda istediğiniz şeyi getirip önünüze serdi. Böyle bir Babaya dense dense Dünya'nın en iyi babası denir. Babalık sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getiren Babanıza, hiçbir hediyeyi layık görmüyor ve tüm hediyelerin ötesinde daha anlamlı bir babalar günü hediyesi istiyorsanız, Dünyanın En İyi Babası Sertifikası çok doğru bir seçim olacaktır. Bu özel sertifika üzerine ne yazmak istersiniz? Örneğin Babanızın ne kadar iyi, fedakar, dürüst bir baba olduğunu anlatabilirsiniz. Yine sertifika üzerine Babanıza olan sevginizi de dile getirebilirsiniz! Dünyanın En İyi Babası Sertifikası üzerine ne yazılacağına oturup karar verin ve böylece babanıza en güzel babalar günü hediyesini hazırlayın!

Babaya Özel Madalyon

Başarılı bir erkeğin arkasında nasıl bir kadın varsa, iyi eğitim görmüş bir çocuğun arkasında da, bunun için gece gündüz çalışan bir babası vardır! Çocuklarının eğitimi için varını yoğunu ortaya koyan ve gerektiğinde "Ceketimi Satar Yine Okuturum" diyen fedakar babalara özel bir armağan ile karşınızdayız! Orijinaline oldukça yakın bir şekilde tasarlanmış olan Babaya Özel Madalyon, her koşulda başarınız için didinen Babanıza teşekkür etmenin en şık yoludur. Üzerine Babanızın ismini yazdırabileceğiniz Babaya Özel Madalyon, hem babalar günü, hem de babaya herhangi bir günde armağan edip mutlu edebileceğiniz, Babanızın gurur duyabileceği çok özel bir hediye!

Babalar Gününe Özel Resim Baskılı Sihirli Kupa

Miniklere sesleniyoruz! bugüne kadar babanızdan aldığınız harçlıklardan kıyıya köşeye ufak tefek bozukluklar attıysanız, şimdi kumbaranızı açma zamanı geldi! Babanıza Babalar Günü hediyesi olarak, üzerinde kendi fotoğrafınızın yer alacağı ve aynı zamanda Babalar Günü Kutlama Mesajınızı da içerecek Babalar Gününe Özel Resim Baskılı Sihirli Kupa armağan edebilirsiniz! Babanız için bu özel sihirli kupa bardaktan iş yerinde, piknikte, kırda, evde bu kupa bardaktan kahve de, çay da içmek acayip güzel bir deneyim olacak!

Babalar Günü Hediyesi & Altın Yıl Ürünleri

Şu dakikaya kadar "Mükemmel Baba" tanımına en uygun şekilde hakkı ile Babalık sorumluluğunu yerine getiren Sevgili Babanıza, geçen yıllar için minik bir teşekkür etmek isterseniz Babaya Özel Altın Yıl Ürünleri tam size göre! Siyah bir fon üzerine altın sarısı yazılarla Babanıza özel hazırlanacak olan Babaya Özel Altın Yıl Ürünleri, Babaya ne hediye alınabilir sorusuna altın gibi bir parlak bir cevap aslında! İçerisinde, kupa bardak, sihirli kupa, çerçeve ve magnet bulunan bu özel seriyi kaçırmamanızı öneriyoruz!

Babalar Günü Hediyeleri ve Şiirleri

EN GÜZEL BABALAR GÜNÜ MESAJLARI

Canım babam! Varlığın hep yüreğimi ısıttı, bana mutluluk ve güven verdi. Seni seviyorum iyiki varsın, Babalar günün kutlu olsun.
 
Derdimi, neşemi, hüznümü, mutluluğumu paylaştığım en iyi arkadaşım. Babalar günün kutlu olsun!
 
Evimizin güneşi bir tanesi olan canım babama kucak dolusu sevgi ve saygılarımla… Babacığım bir günümde değil her günümdesin. Babalar günün kutlu olsun.
 
Fedakârlık, sevgi, sabır ve güzellik ne demek tarif et derlerse; babam derdim canım babam seni bir gün değil her gün çok seviyorum. Babalar günün kutlu olsun.
 
Sabırlısın, sıcaksın, şefkatlisin, koruyucumsun, bağışlayansın.. Biricik babamsın. Seni çok seviyorum. Hayatın anlamı ve tüm güzelliklerini öğreten adam, benim sevgili babam. Babalar günün kutlu olsun.
 
Senin gibi bir babaya sahip olduğum için ne kadar şanslı olduğumu her zaman bileceğim. Seni seviyorum canım babacığım. Bugün başardığım ve elde edebildiğim her şeyde senin payın var. Babalar günün kutlu olsun.

EN GÜZEL BABALAR GÜNÜ SÖZLERİ

Babam olduğun için mutluyum, sahip olduğum en iyi arkadaşsın. Babalar günün kutlu olsun babacığım.
 
Canım babam! Varlığın hep yüreğimi ısıttı, bana mutluluk ve güven verdi. Seni seviyorum iyiki varsın, Babalar günün kutlu olsun.
 
Derdimi, neşemi, hüznümü, mutluluğumu paylaştığım en iyi arkadaşım. Babalar günün kutlu olsun!
 
Evimizin güneşi bir tanesi olan canım babama kucak dolusu sevgi ve saygılarımla…
 
Babacığım bir günümde değil her günümdesin. Babalar günün kutlu olsun.
 
Fedakârlık, sevgi, sabır ve güzellik ne demek tarif et derlerse; babam derdim canım babam seni bir gün değil her gün çok seviyorum. Babalar günün kutlu olsun.