Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından tüm iller kapsamında yapılan imam hatip liseleri il geneli hutbe okuma yarışması Aksaray Merkez Ulu Camii’nde yapıldı. Yarışmaya Aksaray il ve ilçelerden beş okul katıldı.

Hutbe okuma yarışmasının imam hatip lisesi öğrencilerinin mihrapta, minberde, mesleki faaliyet ve uygulamalarında başarı göstermeleri, mesleki, sosyal ve kültürel yönden kendilerini geliştirerek, özgüven duygusu kazanmalarının hedeflendiği belirtildi. Öğrenciler, hutbe dualarını doğru ve güzel okuma, Türkçeyi doğru, düzgün ve etkili kullanabilme, içeriğe göre ses tonu ve vurgusunu ayarlama, konuşmada akıcılık, konuya ve dinleyicilere hâkimiyet, beden dilini etkili ve doğru kullanabilme, zamanı doğru kullanabilme, hutbe adabına uygun giyim ve kuşam içerisinde olma kriterleriyle değerlendirildi.

Yarışma sonucunda Kanuni İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Atak birinciliği, Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ramazan Bozkurt ikinciliği ve Aksaray Anadolu İmam Hatip Lisesinden Kadir Olgun üçüncülüğü aldı.