Bosna Hersek sahip olduğu tarihi birikimle, Avrupa ve Balkanların en özel ülkelerinden biri durumundadır. Yanı sıra eşsiz doğal güzelliklerin etkisiyle hoşgörü ve sevdanın ülkesi olarak anılan, şirin masum bir coğrafyaya sahip. 500 yıl gibi bir süre boyunca Osmanlı egemenliğinde kalmış ve bu süre zarfında Osmanlı İmparatorluğu’ nun adaletli yönetimine tanıklık etmiş, İmparatorluğun yaptığı pek çok eserle kalkınmış ülke, bugün bile büyük bir saygı ve vefa örneği göstererek o günleri anıyor. bosna hersek turu çalışmalarıyla, ülkemizden Bosna Hersek ziyaretleri gerçekleştirmeye çalışan turizm firmaları, bu çabalarının karşılığını, vatandaşlarımız tarafından bu ülkeye gösterilen yoğun ilgiyle alıyorlar. Kültürel yakınlığımız, adım başı kırık şiveyle konuşulan Türkçe dili, gündelik yaşamımızda sürekli kullanmaya devam ettiğimiz çeşitli tatlarla ve adetlerle karşılaşmak, bir Avrupa şehrini dolaşırken, Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilmiş bir camiden yükselen ezan seslerine şahit olmak, Boşnak böreğiyle birlikte bir Türk çayı yudumlarken Mostar Köprüsü ve Neretva nehrinin muhteşem görüntüsünü izlemek, Türk olduğunuz öğrenildiğinde kardeşin kardeşi karşıladığı şekilde karşılanmak gibi eşsi duyguların yaşandığı bir tatil deneyimi yaşamak için sizde Bosna Hersek turlarından birine katılmalısınız.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamayan ülkelerden biri olan Bosna Hersek,  aynı zamanda çok uygun ekonomik koşullarla tatil yapılabilecek bölgelerden biri durumunda. bosna hersek turları, ülkemizden yurtdışına yapılan seyahatler arasında en çok tercih edilen turlar arasında yer alıyor. Gerek vize uygulamasının olmaması, gerek ekonomik koşulların uygunluğu ve en önemlisi kültürel yakınlığa duyulan saygının bir örneği olarak en uygun Bosna Hersek turu bulabilmek için, vatandaşlarımız tarafından büyük çaba gösteriliyor. 

 

Travnik ve Saraybosna şehirleri, Neretve Nehri, Mostar Köprüsü, Gazi Hüsrev Bey Camii, Aliya İzzet Begovic’ e sunulan saygı, Blagaj, Poçitel gibi bölgelerden oluşan bosna turu, daha uzun Balkan turlarıyla birleştirilerek, başka ülkeleri de kapsayan turlar haline dönüştürülebiliyor.  Günümüzde yakın tarihinde yaşadığı tarifsiz acıların etkilerini ve izlerini silmeye çalışan, çalışkan bir ülke olan Bosna Hersek, pek çok farklı dine mensup ve birçok farklı ırktan insanların bir arada, eşsiz bir hoşgörüyle yaşayarak, dünyaya ders verdiği, sürekli gelişerek büyüyen bir ekonominin etkisiyle, gelişmiş bakımlı şehirleri ile hoşgörü ülkesi adıyla da anılıyor. En uygun Bosna hersek turu olarak hazırlanan çok çeşitli turlar, ülkemiz vatandaşlarından çok büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Neredeyse tamamı gündelik yaşamlarımızdan alışkın olduğumuz damak zevkine ve İslami koşullara uygun gıdaları tatmak, benzersiz doğal güzelliklerin arasında her yerde Osmanlı İmparatorluğu’ nun izlerini görmek, her köşe başında yarım yamalak da olsa Türkçe konuşan kişilere rastlamak, aslında ülkeden hiç ayrılmadan yabancı bir ülkeyi ziyaret ettiğinizi düşündürerek, karışık ve ecdada saygı duyduğunuz tarifsiz duyguların yaşanmasına sebep oluyor.  

 

Neredeyse ülke içerisinden bir şehri ziyaret ettiğiniz maliyetlerle hazırlanan en uygun Bosna hersek turu alternatifleri, yurtdışında tatil yapmayı düşünmeyen ziyaretçilerin bile iştahını kabartacak seçeneklere sahip. Her geçen gün gelişmeye ve değişmeye devam eden ülkenin, bu masum ve şirin halini görmek, unutulmaz duygular yaşayarak, unutulmaz anılar oluşturmak için gitmek isteyeceğiniz ender özelliklere sahip bu ülke, çok farklı bir tatil deneyimi yaşayabilmeniz için eşsiz bir alternatif oluşturuyor. Tüm özellikleriyle ülkemiz vatandaşlarına özel bir şekilde hazırlanmış gibi görünen tatil bölgesi Bosna Hersek, yurtdışı ziyaretlerinde, ülkemiz vatandaşlarının öncelikli tercih ettiği ülkeler arasında yerini almış durumda. Bosna hersek turu, vize uygulamasının olmaması ile de tercih sebebi olan ülke, uzun bürokratik uğraşlar vermeden istenildiği zaman gidilebilen bir avantaj sunuyor.