Kahramanmaraş'ta yaşayan doğuştan bedensel engelli 35 yaşındaki Sinan İspir, çorap satarak geçimini sağlıyor.
Kent merkezinde yaklaşık 9 yıldır bisikletinin arkasına yaptırdığı sandıkta çorap satan İspir'in azmini gören vatandaşlar da çorap ihtiyaçlarını ondan karşılıyor.

Engeline rağmen yaşama sımsıkı tutunan İspir'in davranışı kendisi gibi engellilere de örnek oluyor.

İspir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bedensel engelli olmasına rağmen çalışmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Kent merkezini dolaşarak geçimini çorap satarak sağladığını ifade eden İspir, "Ekmek paramı kazanırken dilenci muamelesiyle karşılaşmak beni üzüyor. Bir engelli olarak örnek olmaya da çalışıyorum. Kimseye muhtaç olmamak için çorap satıyorum. Bu şekilde bir çok engelli arkadaşıma da ilham kaynağı olduğumu düşünüyorum" dedi.

Devletten destek alarak iş yeri açmak istediğini belirten İspir, İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Teknik Destek Projesi'ne de (İSKEP) katılan İspir, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü'nce yürütülen projede oryantasyon eğitimi aldığını söyledi.

HABER FOTOĞRAFLARI

- "Burada örnek bir durum var"

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Fatih Akşam, İspir'in hayata bakışının örnek olduğunu söyledi.

İspir ile bireysel görüşme yaparak yaşadığı sorunlar hakkında gerekli yardımların kendisine yapıldığını aktaran Akşam, "Sinan'ın çorap satarak engellerini aşıyor olması bizi heyecanlandırdı. Burada örnek bir durum var. Kendisini tebrik ediyoruz. İSKEP Projemize de katılması kendisinin hayata sıkıca sarıldığının bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Akşam, Kahramanmaraş'taki bütün engellileri İSKEP Projesi'nin faaliyetlerine katılmaya davet etti.