Suriyeli Hatip ailesi, doğuştan engelli çocukları Menan (29), Mustafa (27), Ahmet (24), Ahmec (20) ve Enver (33) ile yaklaşık 2 yıl önce Halep'ten kaçarak Türkiye'ye sığındı.

Anne Emine Hatip, bedensel ve zihinsel engelli 5 oğlunu, Suriye sınırında sırtında taşıyarak Reyhanlı tarafına geçirdi. İlçede kiraladıkları eve yerleşen ve hayırseverlerin desteği ile hayat mücadelesi veren Hatip ailesi, bir süre önce vefat eden Enver'in üzüntüsünü yaşıyor.

Emine Hatip, AA muhabirine, savaş yüzünden ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Oğlu Enver'i kaybetmenin acısını hala unutamadığını anlatan Hatip, "Halep'teki çatışmalar nedeniyle kaçmak zorunda kaldık. Sınıra kadar araçla geldik ancak çocuklarımı tek tek sırtımda taşıyarak sınırı geçtik. Türkiye'ye ulaştıktan sonra çocuklarımla rahat bir nefes aldık. Doğuştan engelli çocuklarım bebek gibi. Tüm ihtiyaçlarını ben gideriyorum. Hayırseverlerin yardımı sayesinde hayata tutunuyoruz" diye konuştu.

Engelli çocukları için mama ve bebek bezine ihtiyaç duyduğunu dile getiren Hatip, kendilerine yardım eli uzatan hayırseverlere teşekkür etti.

- İyilik Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nden destek

İyilik Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Hatip ailesine belirli periyotta gıda ve para yardımı yapıyor.

Derneğin Reyhanlı temsilcisi Şehabettin Saraç, Suriyeli engelli çocukların bakım masraflarını üstlendiklerini, aileyi her ay ziyaret ederek destek olduklarını söyledi.

Saraç, "Savaştan kaçarak Reyhanlı'ya gelen ihtiyaç sahibi ailelerin yanında oluyoruz. Hatip ailesi başta olmak üzere Suriyeli kardeşlerimize yardım etmeyi sürdüreceğiz" dedi.