Engelliler Haftası münasebetiyle Kırşehir’de engelliler bir günlük temsili askerlik yapmanın ve tezkere almanın heyecanını yaşadı.

16 engelli genç Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı'na gelerek, kabul ve kayıt işlemleri yapıldıktan sonra üniformalarını giydi. Temel askerlik, talim ve rütbe eğitimi alan engelliler, eğitimin ardından yemin etti. İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Askeri Gazinoda düzenlenen yemin törenine Vali Necati Şentürk, Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Ağız Ceza Reisi Burhanettin Öksüm, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, daire müdürleri, Jandarma Teşkilatı mensupları ile engelli vatandaşların aileleri katıldı.

Yemin töreninde konuşan Vali Şentürk, Türk milletinin tarih boyunca, her şartta vatanı için canını seve seve feda etmeye hazır asker bir millet olduğunu söyledi.
Şentürk, "Biz tarih boyunca asker bir millet olmuşuz. Askerlik milletimizin en kutsal saydığı görevdir. Engelli gençlerimizin temsili de olsa yemin ederek vatanına, milletine, bayrağına, ezanına bağlı birer vatandaş olduklarının bir ifadesi olan bu törende bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu aslan parçası gençleri yetiştiren cefakâr ve emektar annelerine teşekkür ediyorum." dedi.

Engelliler Haftası nedeniyle Türkiye genelinde engelli vatandaşlar için tören düzenlendiğini belirten Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut da 1 günlük de olsa askeri eğitim alan 16 engelli vatandaşın askerlik görevini yerine getirmenin haklı gururunu yaşadığını söyledi.

Yemin töreni, Vali Şentürk ve protokolün engelli vatandaşlara tezkerelerini vermesi ile sona erdi.