İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, Çankırı Valiliği ve Belediye Başkanlığının destek verdiği 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri başladı.

Hafta kapsamında Vali Vahdettin Özcan ve daire müdürlerinin de katıldığı 'Farkındalık Yürüyüşü' Belediye sarayı önünden başlayıp, Karatekin Parkı’nda son buldu. Karatekin Parkında düzenlenen etkinliğe Vali Vahdettin Özcan, Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, daire müdürleri, engelli öğrenciler, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, ülkemizde son yıllarda sosyal, kültürel, ekonomik gelişmelerin yanı sıra özellikle çocuklar ve engelliler gibi toplumun dezavantajlı kesimleri konusunda çok önemli ilerleme sağlandığını ifade ederek, “Yapılan yatırımlar ve yasal düzenlemelerle engelli vatandaşlarımızın yararlanması için devletimiz tarafından sunulan imkanlarla kurumsallaştırılmıştır. Çankırı’da 307 vatandaşımızın özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden destek almaları için özel eğitim kurumlarına sadece müdürlüğümüz tarafından ödenen aylık ücret 144 bin TL’dir. Özel eğitim sunma açısından ilimizin çok iyi durumda olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. İlimizde özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizin tamamına yakını bu hizmetten yararlanmaktadır. Çankırı’da merkezi yönetimin yanında, yerel yönetimin de engelli vatandaşlarımıza sağladığı kolaylıkların ve desteğin sürekli artırıldığını görmekteyiz” dedi.

Çankırı Özürlüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇÖZ-DER) Başkanı Selami Deveci de yaptığı konuşmada, 386 köy ve 11 ilçede engelli tespiti ve alan çalışması yaptıklarını, 5 bin 273 engelli tespit ettiklerini belirterek, “Bunlardan birincisi akraba evlilikleri, hamilelik döneminde kullanılan yanlış iğneler ve ilaçlar ile doğum esnasında sağlık kuruluşlarına gidilmeden köy ebeleri tarafından yaptırılan doğumlarda görülen kol ve kalça çıkıklarıdır” diye konuştu.

Etkinlik orta oyunları, semazen gösterileri ve müzikli eğlence ile sona erdi.