Engelliler Haftası nedeniyle engelliler bir günde olsa askerlik yapmanın mutluluğunu yaşadı. Engellilere yönelik temsili askerlik uygulamasına katılan 30 engelli, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda, askeri kıyafetlerle ailelerinin karşısında yemin etti.

Engelliler, ilk olarak askeri kıyafetlerini giyerek komutanları nezaretinde eğitime çıktı. Ailelerinin de izlediği eğitimde selamlama ve yürüyüş öğrenen engelliler, eğitimlerini tamamlayarak yemin etmeye hak kazandı. Tugay Komutanı Fatih Celaleddin Sağır, engellilerin eğitimi ile bizzat ilgilendi. Mehmet Karaman isimli engelliden ise sigarayı bırakması için söz aldı.

Sinema ve toplantı salonunda düzenlenen yemin töreni ise duygusal anlara sahne oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından engelliler ellerini bayrağa ve silaha koyarak yemin etti.

Engelliler adına konuşan Furkan Bulut, konuşmasının ardından birliğe ilk teslim olan Serkan Oktay’a Vali Alim Barut tarafından ödül verildi.

Törende konuşan Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, “Bugün 5. Piyade Tugayı'nı şereflendirdiniz. Bir gün gibi kısa bile olsa bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize şükranlarımızı sunuyoruz. Temsil dahi olsa askerlik hizmetini yapmaya, yüreklerindeki vatan sevgisini göstermeye, vatan ve millete hizmet için her türlü engeli kolaylıkla ortadan kaldırabileceklerini göstermeye geldiler.” şeklinde konuştu.

Programda daha sonra engelliler ve aileleri birlikte karavanadan yemek yedi. Komutanlar engellilere yemek yemesinde yardımcı oldu.

Engelliler, bir gün de olsa asker olmaktan mutlu ve gururlu olduklarını dile getirerek, vatan borcunu ödemiş olduklarını ve askerde kalmak istediklerini ifade ettiler. Aileleri de çocuklarının bir gün bile olsa askerlik vazifesini yaptığı için mutlu olduklarını dile getirdi. Engellilerin ve ailelerinin mutluluğu görülmeye değerdi. Yemin eden askerler daha sonra teskerelerini aldı.

Törene Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Okşin Akşit ile Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve aileler katıldı.