“Engelliler Haftası” nedeniyle İşitme Engelliler Okulu, Sevinç Yağmuru Özel Eğitim Okulu, Özel Gelişen Özgür Çocuk Rehabilitasyon Merkezi, Özel Tutku Rehabilitasyon Merkezi, Özel Beyaz Damla Rehabilitasyon Merkezi, Özel Gören Eller Rehabilitasyon Merkezi ve Özel Uğur Akar Rehabilitasyon Merkezi İl Sağlık Müdürü Dr. M. İlker Çitil'i  makamında ziyaret etti.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. M.İlker Çitil, toplum ve birey olarak engelli insanlarımızın sorunlarına sahip çıkılması gerektiğini bildirdi.Engellilerin sorunlarını dinleyen Çitil engelli vatandaşların sorunlarına yönelik okul yöneticileriyle çözümler için fikir alış verişinde bulundu.

Çitil, engellilerin normal bir hayat sürmelerinin ancak toplumsal farkındalığın oluşturulmasıyla mümkün olabileceğini,engellilerin yaşadığı sorunların sadece kendi sorunları olmadığını; ailelerinin, çevrelerinin, toplumun kısacası hepimizin ortak sorunu olduğunu, engellilere yönelik geliştirilen sağlık, rehabilitasyon, eğitim, sosyal güvenlik ve istihdam konularındaki çalışmalar engellilerin topluma başarılı bir şekilde entegre olmalarını sağlayacağını söyledi.

Daha sonra engelli çocuklara çeşitli hediyelerin verilmesiyle ziyaret sona erdi.