İŞKUR Adana İl Müdürlüğü engelliler için ‘kasa sorumlusu’ kursu açtı. Umut Dayanışma Engelliler Derneği'nde verilen kursa 15 kişi katıldı.

Adanalı iş kadınlarından aynı zamanda Umut Dayanışma Engelliler Derneği Fahri Başkanı olan Esin Parlak, Sıdıka Uğurlugüngör ve Tuba Bağdatlı da engellilere destek olmak amacıyla hem derneği ziyaret etti, hem de kursiyerlere başarı diledi.

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Umut Dayanışma Engelliler Derneği Başkanı Sevim Eyrisakal, "İŞKUR Adana İl Müdürlüğü'ne verdiğimiz ‘Engellilere Proje Desteği’ kapsamında 'kasa sorumlusu' adlı eğitim projemiz kabul edildi ve kursumuz başladı. İşkur ile yaptığımız protokol ile eğitimimize katılan engelli kardeşlerimiz günlük ücret almakta ve genel sağlık sigortaları karşılanmaktadır. Engelliler yararına yapılan proje de imzaladığımız protokol ile engelli bireylere istihdamda da öncelik sağlanması ayrı bir sevindirici konu.” dedi.

Umut Dayanışma Engelliler Derneği binasında düzenlenen kursa 15 kursiyer katılıyor. 2,5 ay sürecek kurs kasım ayının sonunda tamamlanacak. 560 saat ders görecek kursiyerler muhasebe elemanı ihtiyacı olan her yerde çalışma imkanı bulabilecek.