. Türkiye genelinden 103 dağcı sporcunun katıldığı faaliyet 28 ekim Çarşamba günü kayseri spor il müdürlüğünde toplanma ve kayıt la başladı tekir oteller bölgesine hareket edildi buradan teleferiklerle yukarı çıkıldı ve yaklaşık bir saatlik yürüyüşle çoban ini bölgesine ulaşıldı ve buraya ana kamp kuruldu .
Geceyi burada geçiren dağcılar gece saat03:00 da kalkan dağcılar  hazırlanıp 04.00 da zirve yoluna çıktı yeni yılın  ilk karını tepeleyerek şeytan rotasından zirveye tırmanışa başladılar. Yaklaşık 5-6 saat süren tırmanış sonrası zirveye ulaşan dağcılar zirvede ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal marşı söylendi . Zirvede yapılan Cumhuriyetimizin 92 yıl dönümü kutlaması sonrası inişe geçildi.
Zorlu ve tehlikeli iniş 3-4 saat sürdü ana kampa inen dağcılar ana kampı toplayıp teleferiklere yürüdü buradan aşağı inen dağcılar memleketlerine döndü.
Kadak başkanı Sait Kılıçsallayan Türkiye geneli dağcılık kulüplerinden 103 sporcunun katıldığı etkinlik çok  başarılı geçti şanlı bayrağımızı zirvede şerefle dalgalandırdık bu etkinliğe kadak ekibi yanısıra ilk kes bir sporcumuz Yakup Kişi  katıldı ve Erciyes e bu kulüpten çıkan ilk dağcı oldu. Kendilerini tebrik ediyorum ayrıca Kadak kulübümüzden Erciyes e ilk kez tırmanan Orçun Altınören   kardeşimide tebrik ediyorum zirvesini kutluyorum.
Bu zirveyi tüm Kahramanmaraşlılara ve kadak ailesine armağan ediyoruz .