Mersin’in Erdemli ilçe belediyesince bu yıl ilk defa organize edilen ‘Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri’ ile birlikte 2014 yılının ‘enleri’ de ödüllendirilecek. Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu yarışmayla birlikte Kızkalesi’ni Türkiye ve dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi.

Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay’da yayın hayatını sürdüren basın kuruluşlarına yönelik olarak Erdemli ilçe belediyesince ilk defa organize edilen; ‘Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri’ için geri sayım sürüyor. 21 Ağustos’ta sona erecek başvuruların ardından, ‘2014 yılının en başarılı medya temsilcileri’ seçilecek. Yarışma için geri sayım sürerken, hazırlıklar da devam ediyor.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret ederek, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı, ‘Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri’ hakkında açıklamalarda bulunan Tollu, yarışmanın Mersin başta olmak üzere Adana, Osmaniye ve Hatay’ı kapsadığı anlattı. Yerel basının gücünü önemsediklerini vurgulayan Tollu, yerel basına sahip çıkarken, bölgenin değerlerini de öne çıkartmaya çalıştıklarını anlattı. Kızkalesi’ni ulusal ve uluslararası alanda tanıtıp, bölgenin potansiyelini öne çıkartmaya çalıştıklarını anlatan Tollu, “İklimi, denizi ve doğasıyla öne çıkan Erdemli ve Kızkalesi, dünyanın en güzel yerlerinden biri. Kızkalesi’ni dünyaya tanıtmak için projeler geliştirip, önemli çalışmalar ortaya koyuyoruz.” dedi.

Doğu Akdeniz’in turizm potansiyeli açısından oldukça önemli bir bölge olarak öne çıktığını vurgulayan ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir de “Bölgenin mevcut turizm potansiyelin öne çıkartıp, bunu en iyi şekilde değerlendirebilmek için birlikte hareket etmek zorundayız. Bu noktada biz basın kuruluşları olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. ‘Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri’ni de önemsediğimiz gibi destekliyoruz.” dedi.

SON BAŞVURU 21 AĞUSTOS
Öte yandan, bu yıl ilk defa organize edilen; ‘Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri’, başta Mersin olmak üzere Adana, Osmaniye ve Hatay’da yayın hayatını sürdüren yerel radyo, televizyon, gazete, dergi ve internet sitelerini kapsıyor. 32 dalda sürecek yarışmanın seçici kurulunda; Gazeteci Murat İde, Mesut Yar, Yüksel Altuğ, Sedat Cereci, Yrd Doç Dr. Murat Ertan Doğan, Yrd. Doç. Dr. Onur Dursun, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Taylan, Uzm. Recep Ünal ve Adem Arslan yer alıyor. Yarışmaya son başvuru tarihi ise 21 Ağustos olarak açıklandı.