Erzurum Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi'nin düzenlediği “İbrahim Hakkı Hazretlerini Anma Etkinliği” kapsamında, gençler manevi değerlerini daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Gençlik merkezleri üyeleri ve gençlik liderleri, “İbrahim Hakkı Hazretlerini Anma Etkinliği” kapsamında şehrin yetiştirdiği manevi değerleri yakından tanıma fırsatı buldu.Palandöken Gençlik Merkezi, Gençlik liderleri Mehmet Kahraman ve Zeynep Erdoğan nezaretinde düzenlenen gezide, İbrahim Hakkı Hazretleri’nin doğduğu Pasinler ilçesi ve yaşadığı ev ziyaret edildi. Vakıf sorumlularının da eşlik ettiği gezide gençler, İbrahim Hakkı Hazretleri’nin bir çok yönünü tanıma imkanı buldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, gençliğin manevi değerlerine daha çok sahip çıkması ve tanıması gerektiğini söyledi. Böylesine anlamlı gezinin, sadece bir başlangıç olduğunu her sene tekrar etmesi gerektiğini ifade etti. Taşkesenligil, daha fazla katılımcıyla her yıl böyle projelere imza atılması gerektiğinin altını çizerek, "Bu anlamlı etkinlik sayesinde gençler, İbrahim Hakkı Hazretleri’nin sadece dini bir alim olmadığını, aynı zamanda astronomi, geometri gibi bilimlerle de yakından ilgilendiğini, şair olarak da bilinen İbrahim Hakkı Hazretleri’nin dönemin en iyi filozoflarından biri olarak da kabul etmektedir.” dedi. Taşkesenligil, İbrahim Hakkı Hazretleri’nin evinin restore edilmesi konusunda, vakıf çalışanlarının Kültür Bakanlığı'ndan destek beklediklerini de dile getirdi