Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, etkinlikte yaptığı konuşmada, Afşin'de bu yıl ağaçlandırma açısından güzel gelişmelerin yaşandığını söyledi.
Afşin'de bütün kurumlar bir fidan dikme organizasyonu gerçekleştirdiğini hatırlatan Aksoy, "Afşin Kaymakamlığı ve Afşin Orman İşletme Şefliğimizin faaliyetleri kapsamında Eshab-ı Kehf'e çam fidanı dikiyoruz. İlçemizde daha önce okullarımızın ve bazı kurumlarımızın katıldığı fidan dikme organizasyonları gerçekleşti. Yeşil Afşin'imizin daha güzel hale gelmesi için Kaymakamlığımızın, belediyemizin ve kurumlarımızın çalışmaları devam ediyor. Orman İşletme Şefliğimizin destekleriyle Eshab-ı Kehf'in etrafına binlerce ağaç dikmeyi hedefliyoruz.  Vatandaşlarımız diktikleri fidanlara sahip çıkarsa ilçemiz daha güzel bir hale gelecek" diye konuştu.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise Eshab-ı Kehf'de geçtiğimiz yıl dikilen çam fidanlarının kuraklık nedeniyle kuruduğunu, şuanda kuruyan fidanların yerine yenilerini diktiklerini, yeniden yeşil Afşin için adımlarımızı attıklarını, inşallah Afşin'i eski formuna kavuşturarak yemyeşil bir hale getireceklerini kaydetti.

Afşin Orman İşletme Şefi Ayşegül Çınğıl da ilçenin en önemli kültürel mirası olan Eshab-ı Kehf'in ağaçlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çınğıl, Yeşil Afşin'in daha yeşil hale gelebilmesi için Orman İşletme Şefliği olarak vatandaşlara, 5 bin çam fidanı dağıttıklarını sözlerine ekledi.

Etkinliğe, Jandarma Yüzbaşı Mehmet Demir, Afşin Belediye Başkanı yardımcıları, daire emirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar  ve vatandaşlar katıldı.

Dikim töreninin ardından ilçe merkezinde vatandaşlara, Afşin Orman İşletme Şefliği tarafından 5 bin çam fidanı dağıtıldı.