Suriye’den olası bir füze saldırısına karşı Kahramanmaraş’ta konuşlandırılan Patriot Hava Savunma Sistemleri’nde görevli Alman NATO Birliği'nde devir teslim töreni yapıldı. Gazi Kışlası'nda dördüncüsü düzenlenen törende, Alman Komutan Kurmay Albay Thorsten lıg, görevini Kurmay Albay Wolfgang Rasquin’e devretti.

Türkiye, Hollanda, ABD ve Alman askeri yetkililerin protokoldeki yerlerini almasıyla başlayan devir teslim töreni, halef ve selef komutanların tören mangasını selamlamasıyla devam etti. Türkçe ve Almanca karşılama konuşması yapan Kurmay Albay, Thorsten lıg, 7 ay önce devraldığı görevini başarıyla tamamladığını belirtti. Görev süresi boyunca Türkiye'yi ve Türk insanın yakından tanıma fırsatı bulduğunu anlatan lıg, müttefik iki ülkenin NATO ortaklığı sayesinde daha da yakınlaştığını ifade etti.

Törene katılan, Almanya Federal Harekat Sevk ve İdare Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Thorsten Poschwatta ise yeni birliğin görevini en iyi şekilde yapacağını belirterek Alman askerlerine teşekkür etti. Konuşmalarından ardından lıg, görevini mevkidaşı Rasquin’e devretti.

Tören, Almanya Harekat Sevk ve İdare Komutanlığı Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Thorsten Poschwatta’nın, Thorsten lıg’a harekat madalyası takmasının ardından Türkiye ve Almanya ulusal marşlarının çalınmasıyla sona erdi.