Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şubesi düzenlemiş olduğu iftarla farklı eğitim sendikalarını bir araya getirdi.

İftara, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası (EKSEN) ve Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Programa ev sahipliği yapan Aktif Eğitim-Sen Samsun Şubesi Başkanı Sefa Zor, şunları kaydetti: "Toplumun hemen her kesiminde ayrışmaların yaşandığı, her yanda kin ve nefret tohumlarının atıldığı şu karanlık günlerde Ramazan'ın da bereketiyle farklılıkların aynı masa etrafında birleşebildiğini göstermek ülkemiz adına ümit vericidir. Farklılıkların zenginlik olduğunu bilen, hoşgörünün birlikte yaşama sanatının en vazgeçilmez unsuru olduğunun farkında olan sendikalarımızla aynı sofrada buluşmanın onurunu yaşamaktayız. Eğitimin her şeyin temeli olduğuna inanan bizler, insan olma ve eğitim çalışanı olma ilkeleri etrafında her kesimden eğitim çalışanı ile bir araya gelmenin gerekliliğine inanmaktayız."

Çalışmalarını çatışmacı ve kavgacı bir üslupla değil işbirliği ve dayanışma ruhuyla yürüteceklerini belirten Zor, ortak doğrularda tüm sendikalarla birlikte hareket etmeye hazır olduklarını vurguladı.

'ORTAK SORUNLAR, ORTAK AKILLARLA ÇÖZÜLÜR'

Eğitimin ortak sorunlarının ortak akıllarla birlik ve dayanışma içerisinde çözüleceğinin altının çizildiği yemekte tüm sendikaların katılımıyla ayda bir sorunların çözümü adına farklı sendikaların ev sahipliğinde ortak akıl toplantıları yapılabileceği konuşuldu. Ötekileştirmelerin olmadığı, insanın ve eğitimin ortak sorunlarına birlikte çözümler bulmanın önemine dikkat çeken sendika yöneticileri, farklı sendikaları Ramazan vesilesiyle aynı sofrada buluşturan Aktif Eğitim-Sen 'e teşekkür etti. İftar yemeğinin ardından çay eşliğinde yapılan sohbetlerle devam eden program, sendika başkan ve yönetim kurulu üyelerinin karşılıklı başarı dilekleriyle son buldu.