Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, A Haberde yayınlanan “Marka Şehirler” programına katılarak şehre yapılan yatırımları anlattı.

Türkiye Millet Bahçelerinin mimarı, manevi evlat butonu ile sosyal belediyeciliği Türkiye’ye yayan, ulaşımda iki kere Türkiye birinciliği ödülü alan Fatih Mehmet Erkoç, 10 dakika boyunca A Haberde Kahramanmaraş’ı anlattı. 
“Marka Şehirler” programına katılan Erkoç: “Marka şehirler için en vazgeçilmez yerler, millet bahçeleridir. Bizde göreve gelir gelmez, özellikle insanların yürüyerek ulaşabileceği alanlar inşa etmek ve insanlarımızın oralarda daha rahat nefes almasını sağlamak için şehir merkezine ve şehrimizin kenarına millet bahçeleri inşa ettik” dedi
MİLLET BAHÇESİ KAMPANYAYA DÖNÜŞTÜ
Erkoç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tesadüf oldu bizde 2017 sonunda ilkini tamamlamıştık ve 15 Temmuz Millet Bahçesini ismini koymuştuk. Sayın Cumhurbaşkanımız sonra bunun tüm Türkiye’de büyük bir kampanyaya dönüştürdü. Bizde çok mutlu olduk. Tabi biz cumhurbaşkanımızın izinde onun açmış olduğu 94’te ki belediyecilik izinde yürümekteyiz. Kahramanmaraş’a bir çok millet bahçesi kazandırdık. 15 Temmuz Millet Bahçesi 180 dönüm alanda, şehir merkezine yakın. Belediye binamıza 900 metre. Aliya İzzet Begoviç Millet Bahçesi, Menzelet Mesire Alanı, Aziz Sancar Millet Bahçesi, Senem Ayşe Millet Bahçesi. Bunlar merkezde olanlar. Elbistan’da Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, Türkoğlu TOKİ bölgesinde millet bahçesi. Bu bahçeler en az 100 dönümü geçen bahçeler. Tüm ilçelerimizin hepsine büyük millet bahçeleri kazandırıyoruz. 
EKSTREM PARK YEDİKUYULAR KAYAK MERKEZİ
Bunun yanında, vatandaşlarımızın rahat vakit geçireceği alanlar inşa ediyoruz. Nedir bunlar? Kayak Merkezi. Bu da vatandaşlarımızın kışın kar yağdığında olmadığı için olmamaktaydı. Şu an Kahramanmaraş’a büyük bir kayak merkezi kazandırdık ve geçen yıl 700 bin ziyaretçimiz vardı. 400 bin şehir dışında gelen turist vardı. Ayrıca Kayak Merkezi ile şehre gelen turist sayısında ciddi bir artış yaşandı. Kayak Merkezi hem kışın hem de yazın faaliyet gösterecek. Yazın yayla kışın ise kayak merkezi olarak ta faaliyet göstermekte. Büyük bir alan 2 bin 500 dönüm bir alan. Yine bin 600 dönüm alanda ekstrem sporları merkezi ve tabiat bahçesi oluşturduk. Burası da milli park olan bir alanı ekstrem sporları merkezi haline getirdik. Türkiye’de olmayan parkurlar car. Yine ilk defa Kahramanmaraş’ta açıldı. Bölgenin de cazibe merkezi haline de gelmiş durumda. Kahramanmaraş doğal güzellikleri harika bir şehir. Bunun yanında mesire alanları yapmaya devam ediyoruz. Sadece Kahramanmaraş değil Gaziantep’e de çok yakın. Tüm belgeye hitap eden bu alanlar, bu tabiat bahçeleri Kahramanmaraş ekonomisine de çok katkı sağlamaya başladı.
KADİM MEDENİYETİMİZİN ÖNEMLİ ŞEHİRLERİNDEN BİRİSİ KAHRAMANMARAŞ’TIR
Cumhuriyetimizin kuruluş yılında ilk meşaleyi ateşleyen şehir. TBMM toplanmadan 23 Nisan 1920 olmadan, 12 Şubat 1920 yılında o zamanki emperyalist orduların en büyüğünü Kahramanmaraş büyük bir yenilgiye uğrattı. Bizde Kahramanmaraş’ın bu ruhunu yeni nesillere aktarmak için Kurtuluş müzesini yaptık. Bu müze çok önemli. Hem burada Sütçü İmam’ın kim olduğu?  Aslan Bey’in kim olduğu? Kahramanmaraş kurtuluş destanının neden yapıldığını anlatıyoruz. Bu müzesinin bir parçası da 15 Temmuz’da o kurtuluş destanından 15 Temmuz destanına milletimizin yazdığı Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yazılan bu destana bir bağlantı kurduk. Özellikle çocuklarımız başta olmak üzere tarihi olayları tanısınlar diye, panoramik maziye yoğun şekilde gelmekteler. Yoğun ilgi olmakta. Geçmişimizi geleceğimize taşıyoruz. Gençlerimiz bu ruhu her zaman yüreklerinde taşımaları için bu müze önemli. Biz tarihi mekanları ayağı kaldırıyoruz. Restorasyonlar yoğun şekilde devam ediyor. Dondurma müzesi yaptık. Kahramanmaraş’ın gastronomisi çok önemli dondurma müzesi de dünya da bir ilk. O da panoramik bir müze. Onun da açılışını yapacağız. Gastronomi başta dondurma olmak üzere tüm dünyaya tanıtılmış olacak. Tarihi çarşılarımızda ki sokak iyileştirmeleri, konakların tarihi alanların geçtiği mekanların hepsini şu an restore ediyoruz. Yedi Güzel Adam Edebiyat müzesi yapıyoruz. Burası şiirin başkenti. Burası Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in kenti. Bununla da gurur duyuyoruz. Rasim Özdenören’ler Nuri Pakdil’ler, Erdem Beyazıt’ların kenti Kahramanmaraş”