Türkoğlu ilçesinde yaşayan 123 yaşındaki Fatma Solmaz, Dünya Yaşlılar Günü'nü çocukları ve torunlarıyla pasta keserek kutladı.

İlçeye bağlı Fatih Mahallesi'nde oğlu İsmail Solmaz'la beraber yaşayan 5 çocuk, 30 torun sahibi Solmaz'ı, yakınları Yaşlılar Günü'nde yalnız bırakmadı.

Solmaz, kendisi için hazırlanan pastayı, çocukları, torunları ve torunlarının çocuklarıyla kesti. Ziyaretine gelen yakınlarıyla sohbet eden Solmaz, hayatının büyük bir bölümünü yaylalarda kurdukları çadırlarda geçirdiklerini, şimdi ise hayat şartlarının daha kolay olduğunu anlattı.

Solmaz'ın en küçük torunu Mustafa Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle kuzenleriyle 123 yaşındaki ninesine sürpriz yaptıklarını söyledi.

Daha nice Yaşlılar Günü'nde ninesiyle birlikte pasta kesmeyi temenni eden Şen, "Bugün ninemizle beraber olduğumuz için mutluyuz. Allah ona daha uzun ömürler versin. Ninem biraz yaşlandı. Hatırladığı kadarıyla bizlere sürekli geçmiş günlerden, koyunlarından, göçlerden, savaşlardan ve o zamanlarda yaşadıkları sıkıntılardan bahsediyor" dedi.

Torunlarından Ayşe Şen ise ninesinin sağlığının yerinde olduğunu ve işlerinin büyük bölümünü kendisinin yaptığını ifade etti.

Ninesinin her fırsatta yaylalarda yaşadığını, koyunlarla uğraştığını anlattığını dile getiren Şen, "Şimdi biz de aynısını yapıyoruz. Ekmeği evde açıyor, peyniri kendimiz yapıyor ve hazır yiyeceklerden genellikle kaçınıyoruz. Onun tavsiyesiyle süt, yoğurt, et ve doğal gıdalar tüketiyor, söylediklerinin aynısını yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Şen, ninesinden öğrendikleri kadarıyla Yörük kültürünü devam ettirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.