Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Ferizli ve Kaynarca’ya bağlı 8 mahalleye daha Sapanca Gölü’nden temin edilen içme suyu ulaştırıldı.

Kaynarca’ya bağlı Kayacık, Karamanlar, Sarıbeyli, Gürpınar ve Şeyhtımarı ile Ferizli’ye bağlı Sarıahmetler, Konuklu ve Doğancı mahalleleri için toplam 10 bin metre uzunluğunda yeni içmesuyu hattı döşendi, bölgedeki tüm şebekeler yenilendi. Bu çalışmalarla hem bölgedeki su yetersizliği sorunu çözüme kavuşturuldu hem de 8 mahalleye daha Sapanca Gölü’nden temin edilen kaliteli ve sağlıklı içme suyu ulaştırılmış oldu.

Kayacık Mahallesi Muhtarı Mehmet Cebesoy yaptığı açıklamada mahallenin içme suyu noktasında önemli sıkıntılar yaşadığını belirterek, “Bölgenin kireçli yapısı şebekeleri tıkıyordu. Yaz aylarında su yetersizliği yaşanıyordu. Çok şükür bu sorun artık ortadan kalktı. Yeni yasayla Sakarya Büyükşehir Belediyemiz mahallelerimizde hemen çalışma başlattı. Hamdolsun artık çeşmelerimizden pırıl pırıl su akıyor. Allah razı olsun. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na ve SASKİ Genel Müdürü'müz Sayın Rüstem Keleş’e çok teşekkür ediyoruz." dedi.