Akdeniz bölgesinin tatil bakımından en çok tercih edilen ili Muğla’ya bağlı olan Fethiye, uzun dönemler öncesine dayanan tarihi ile ön plana çıkan bir liman kentidir.

Antik Likyalıların liman kenti olarak da tarih kaynaklarında yer alan Fethiye, günümüzde, en popüler tatil yerlerinden biri olarak bilinmektedir. Mavi tur yolculukları adına en ideal noktalardan biri olması, yaz aylarında turlara katılanların da etkisiyle yoğun dönem geçirir.

Mavi denizin turkuaza dönüşünü görmek, denizin muazzam manzarasını yerinde incelemek ve doğanın ihtişamlı yerlerini keşfetmek için kesinlikle gidilmesi gereken yerlerden biridir Fethiye. Ölüdeniz, Fethiye’nin en çok tercih edilen noktasıdır. Özellikle de gün batımını izlemek isteyenlerin uğrak noktası, doğayla baş başa kalmak isteyenlerin tercih ettiği en güçlü noktadır. Tüm bu yönlerinin yanında bir antik değerlere sahip olması da ayrıca mavi tur yolculuklarına renk katan yönleri olarak kendini göstermektedir.

Akdeniz’in incisi Fethiye, Türkiye’nin güneybatısında yer almaktadır. Ulaşım açısından oldukça rahat bir yer olması, tatilcilerin ulaşımda herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmasını engelliyor. Dalaman Havalimanı, Fethiye’ye sadece 40 km. uzaklıktadır. Bu da yine yolculukların en rahat şekilde geçmesini sağlayan yönleridir.

Yatların durak noktası olarak kullandıkları Ece Saray Resort ve Marina’ya ait olan ticari yat marinası, Karagözler civarında mavi tur yolculuklarının bir noktasıdır. Güzel bir tatil, keyifli zamanlar ve tatil adına beklenenden fazlasını sunan Fethiye, hayatınız boyunca unutmayacağınız güzellikleri ile bu sezon ve her sezon sizi bekliyor.

Fethiye Ulaşım

Fethiye, yaz aylarında ülkemizden ve dünyadan en çok turist alan tatil beldelerinden biridir. Dalaman Uluslararası Havalimanı’na 40 km. uzaklıkta yer alması, ulaşım sorununu ortadan kaldırıyor. Nisan/Mayıs ve Ekim/Kasım ayları arasında dünyanın en büyük havalimanlarından günlük olarak Dalaman Havalimanı’na seferler düzenlenmektedir.

İstanbul, Antalya, İzmir Havalimanlarından günlük seferlerin de düzenlendiği Dalaman Havalimanı’na birçok noktadan ulaşmak mümkündür.

Fethiye’ye Yunan adalarından gelenler, Rodos ve Fethiye arasında sefer düzenleyen feribotlarla rahatlıkla tatil beldesine ulaşabilmektedirler.

Karayolu ile Fethiye’ye gelmek isteyenler ise, Türkiye’nin dört bir yanından sefer düzenleyen otobüs firmalarından veya biletbayi.com'dan yararlanarak kolaylıkla tatil beldesine gelebilmektedirler.

Dalaman Airport: 50 km

Bodrum Airport: 195 km

İzmir Airport: 310 km

Göcek: 30 km

Marmaris: 125 km

Antalya: 210 km

Tatil için en iyi zaman

Fethiye mavi tur, diğer kıyı bölgelerinde olduğu gibi Temmuz ayı sonu ve Eylül başlangıcı dönemlerinde en yoğun zamanlarını yaşamaktadır. Temmuz ve Ağustos aylarında günlerin uzun, gecelerin kısa olması tatilciler için gezme ve çevreyi daha fazla inceleme olanağı tanımaktadır ayrıca deniz sıcaklığının en iyi olduğu dönemin de bu dönem olması, tatil için ideal zamanların oluşmasını etkilemektedir.

İklim

Yılın neredeyse tüm zamanlarında sıcaklığın yaşanabilir derecede olduğu Fethiye’de kış aylarında sıcaklık 15 °C (59 °F) ve yazın ise çok parçalı bulutlu olmakla birlikte 34 °C (93 °F)'dir. Yaz mevsiminde sıcak ve nemli geçen Fethiye, kış mevsimlerinde ise ılık geçmektedir.

Fethiye Hakkında Bilgi

Ülkemiz tatil beldelerinden en güzeli olan Fethiye, turizm sektörünün en canlı olduğu noktalardan biridir. Dört bir yanında tarihi yerler, doğal güzellikler ve dinlenme alanlarının bulunması, turistlerin gezmek için yer aramak zorunda kalmamaları, belde için söylenmesi gereken en önemli detaylardandır. Toros Dağları’ının çevrelediği Fethiye, yamaç paraşütü için de en ideal yerlerdendir. Dünyanın dört bir yanından gelen yamaç paraşütçüleri, Fethiye’yi bu alanda kutsal görmektedirler. Kıyı Gölü ve Ölüdeniz ise kendi başına muhteşem yerlerdir.

Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinden biri olan Fethiye’de yaz tatilcilerinin beklediği her şeyi bulabiliyor olmaları, her geçen sezon daha fazla tercih edilmesini sağlamaktadır. Liman bölgesine yakın olması, Hisarönü ve Ovacık tatil beldelerine kısa mesafede yer alması, dünyaca ünlü Çalış Plajı’na sahip olması Fethiye’de bilinmesi gereken en önemli noktalardır.

Fethiye Tarihi

Bir Likya kasabası olan Fethiye, M.Ö. 400 ile tarihlenen Termessos kenti ile aynı yerde bulunmaktadır. Akdeniz kıyısında yer alması, tarih boyunca krallıkların gözde yeri halini bozmamış ve sürekli olarak egemenliğin el değiştirmesine neden olmuştur. Likyalılar, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlıların ilçede bıraktıkları izler ve tarihi kalıntılar, günümüze kadar ulaşmayı başarmışlardır.

Türkiye’nin en popüler tatil beldesi olmasında büyük payları olan Kaunos, Tlos, Pınara ve Letoon gibi önemli tarihi kalıntılar, turistlerin en çok dikkatlerini çeken detaylardır. Fethiye, dramatik dağlar, muhteşem plajlar, kozmopolit limanlar ve turistik köylerin bulunduğu bir ilçedir, bu özelliği de tatilcilerin gözünden kaçmamaktadır.

http://www.maviyolculuk.net/fethiye Fethiye’nin güneydoğusunda yer alan Kınık Köyü’nde yer alan Ksantos, Likyalılar için önemli bir başkenttir. Kınık Köyü’ne yakın mesafede yer alan Kumluova Köyü’nde yer alan Letoon da yine önemli tarihi yerlerinden biridir. Likya döneminin önemli inanç merkezi olan Letoon, Artemis’e ve Apollo’ya atfedilmiştir. O günlerden bugüne kadar izini sürdüren kalıntılar bölgede rahatlıkla görülebilmektedir.
Sizde eşksiz güzellikler'den yararlanmak istiyorsanız Fethiye'nin yapmanız gereken http://www.maviyolculuk.net/fethiye adresin'den kendinize uygun bir koy için rezervasyon yapmak.