2015 Film izle, vizyondaki filmler hakkında genel bilgiler burada. Online film izle, 3d filmleri. Film hakkında detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.. Sinemalarda bu hafta vizyona giren filmler birbirinden iddialı ve çarpıcı sahneleriyle sizleri bekliyor.Vizyonda bu hafta 1'i yerli 5 film vizyona girecek. Sinemalarda bu hafta Darbe, Mission Impossible-Rogue Nation, Victoria, Yeni Kız Arkadaşım ve Kahraman Miçolar filmleri yer alacak. İşte yeni filmler ve fragmanları...



DARBE (Aksiyon, Macera)


Yönetmenliğini Yasin Uslu'nun üstlendiği, başrollerini Cansel Elçin, Erdinç Gülener, Öykü Çelik ve Şemsi İnkaya'nın paylaştığı "Darbe" izleyici ile buluşacak.


Bir dağ karakolunun teröristler tarafından basılması ve yaşanan çatışmada karşı karşıya gelen iki kardeşin hikayesiyle başlayan film, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı'nın, dış güçlerin planıyla emniyet ve yargıdaki örgütlü bir yapı tarafından şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılması sürecini ve bu güçlerin Türkiye üzerinde oynadığı oyunları anlatıyor.Filmde, MİT Müsteşarı'nı Cansel Elçin canlandıracak.


MİSSİON IMPOSSİBLE - REGUE NATİON (Aksiyon, Macera)


Christopher McQuarrie'nin yönettiği ve Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg ile Rebecca Ferguson'un oynadığı "Mission Impossible-Rogue Nation/Görevimiz Tehlike 5" aksiyon ve macera tutkunlarını sinema salonlarına çekmeyi amaçlıyor.


Tom Cruise'un bir aksiyon ikonu haline gelen Ethan Hunt karakterine geri döndüğü "Görevimiz Tehlike" serisinin 5. filminin konusu özetle şöyle:


"Ethan Hunt ve ekibi bu zamana kadar karşılaştıkları en büyük düşmana karşı mücadeleye girmeye hazırlanıyor. IMF'i ortadan kaldırmayı hedefleyen uluslararası bir dolandırıcılık örgütü olan Sendika'nın tehlikeli faaliyetlerinden kurtulmayı hedefleyen ve bu yasadışı örgütün kökünü kazımak için yola çıkan ekip, kısa bir süre sonra bu son derece tehlikeli organizasyonun hedefi haline geliyor. Bu kovalamaca hem Hunt hem de maharetli ekibini en zor görevlerinden biriyle karşı karşıya getiriyor."


VİCTORİA (Dram, Suç)


Prömiyerini yaptığı Berlin Film Festivali'nde "Gümüş Ayı" dahil toplam 3 ödül alan ve Alman Film Ödülleri'nde kazandığı 6 ödülle büyük ses getiren "Victoria", Türk izleyicisi ile buluşacak.


Sebastian Schipper'in yönettiği filmde Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski ile Türk oyuncu Burak Yiğit oynuyor.


Yönetmeni Schipper'in "Bu bir banka soygunu filmi değil. Bu bir banka soygunu" diye tanımladığı film, izleyicisine genç bir turist olan Victoria ile beraber Berlin sokaklarında bir maceraya yaşatmayı amaçlıyor.


YENİ KIZ ARKADAŞIM (Dram)


Romain Duris, Anais Demoustier, Raphael Personnaz ile Isild Le Besco'nun oynadığı "Yeni Kız Arkadaşım" adlı filmin yönetmenliğini François Ozon yaptı.


Filmin başrol oyuncusu Anais Demoustrier'in filmdeki rolüyle "Karlovy Vary Uluslarası Film Festivali"nden "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü aldığı yapımın konusu şöyle:


"Claire, en yakın arkadaşı Lea'nın ölümünün ardından derin bir depresyona girer. Ancak hayatında kalan son arkadaşının kocasıyla sürpriz bir şekilde tanışınca hayata tutunması için yepyeni bir sebep doğacaktır."


KAHRAMAN MİÇOLAR ( Çizgi Film- 3 Boyutlu)


Toby Genkel ile Sean McCormack'ın yönettiği animasyon filminin Türkçe seslendirmelerini Bora Sivri, Oya Küçümen, Füsun Kokucu ile Berrak Kuş yaptı.


Animasyon soslu bir Nuh'un Gemisi parodisi olan film; dünyanın sular altına kalmasının ardından soyunu sürdürebilmek için mücadele eden sevimli dostların macerasını beyazperdeye taşıyor.


Film, tarihi bakımdan ilkin hareketli resimlerin kaydı ve gösterilmesi için kullanılan bir terimdi. Ancak daha sonra genelleştirilmiştir. Film terimi ile birlikte "Sinema", "Gümüş ekran" gibi terimler de kullanılmaktadır. Herhangi bir oyuncu veya yönetmenin; oynadığı, yönettiği, yazdığı vb. tüm filmlerin listesine ise filmografi denir.


Filmler gerçek insan ve objelerin kamerayla kayıt edilmesiyle veya animasyon teknikleri veya özel efektlerle her iki unsurun yaratılmasıyla üretilir. Filmlerle bir seri tekil çerçeveler oluşturulur ancak bu imajlar ardışık ve hızlıca gösterildiğinde, izleyicide hareket illüzyonu denilen bir göz yanılgısı oluşur. Çerçeveler arası geçişler görülmediğinden göz imajı sürekli bir akış halinde algılar.Film tarihi


Georges Méliès'in Aya Seyahat adlı filminden bir görüntü (1902)
İki boyutlu imajların hareketli olarak gösterilmesi mekanizmasının varlığı 1860'lı yıllara kadar geri gider. Bu yıllarda zoetrope ve praxinoscope denilen basit optik aygıtların gelişmişi olan aygıtlar kullanılmaktaydı.


Fotoğrafçılıkta hâlâ kullanılan selüloid filmin geliştirilmesiyle nesnelerin gerçek zamanlı hareketini yakalamak mümkün olmuştur. İlk versiyonlarda izleyicinin akış halindeki resimleri görmesi için özel bir aygıtın içine bakması gerekiyordu. 1880'lere kadar olan gelişmelerle kameraların gerçek zamanlı görüntüleri yakalaması filme kayıt etmesi ve perde üzerine yansıtarak tüm bir izleyici kitlesine izletilmesi mümkün olmuştur. "Hareketli resimler" (motion pictures) denilen bu gösterilerde görüntüler üzerinde herhangi bir sinema tekniği kullanılarak oynanamamaktaydı.


İlk öykülü film 1902 yılında Georges Méliès tarafından Le Voyage dans la Lune (Aya Seyahat) adlı filmle gerçekleştirildi. 19. yüzyıla kadar hareketli resimler tamamen görsel bir sanat olmasına karşın ilk sessiz filmlerin kamu tarafından beğenilmişti. 20. yüzyılın başında filmler öyküsel bir yapı geliştirmeye başladı. Kamera hareketleri filmin hikâyesini daha etkili kılacak şekilde uygulanmaya başladı. Filmler sessiz olduğundan seyirciler salon sahipleri filmdeki hikâyenin geçiş şekline göre müzik üretecek bir piyanist veya orkestra kiralamaya başladılar. 1920'lerin başlarında çoğu film için bu amaçla hazır müzik listeleri oluşturuldu.Film eleştirisi filmlerin analiz ve değerlendirmesidir. Genellikle akademisyenlerce yapılan akademik eleştirmenlik ile gazete ve diğer medyalarda görülen gazeteci film eleştirmenliği şeklinde ikiye ayrılır.


Gazete, dergi ve kablolu yayıncılıkta görülen film eleştirmenliği temelde yeni yapımlara göz atıştır. Bu alanlarda yer alan eleştirmenlerin filmleri seyredip görüşlerini yayına hazırlamaları için önlerinde kısa bir süre vardır. Bundan dolayı bu tarz eleştiriler, derin bir film analizi olmayıp izleyicileri filmin konusu, türü, yönetmeni hakkında kısaca bilgilendiren ve filme karşı eleştirmenin tavrını (beğeni ya da hoşnutsuzluğunu) gösteren tanıtıcı makalelerden ibarettir. Kitlesel tüketime giren aksiyon, korku ve komedi filmleri için yapılan eleştirilerin bu tarz filmlerin hasılatına yapabileceği etki azımsanamayacak boyuttadır. Kitleleri etkileme gücü nedeniyle gazeteci film eleştirileri, sinema sektöründe önemli bir yere sahiptir.


Akademik film eleştirmenleri ise filmlere daha akademik bir bakış açısıyla yaklaşır, filmi gerçek anlamda analiz etmeyi amaçlar. Bu tip çalışmalar film kuram veya film çalışmaları şeklinde bilinir. Bu film eleştirilerinde filmin niçin yapıldığı, nasıl sürdüğü ve insanlar üzerindeki etkileri anlaşılmaya çalışılır. Bu tip eleştiriler bilimsel dergilerde veya kitap olarak yayımlanır.