Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Fiziksel Engelliler Derneği (FED) tarafından Osmaniye’de yaşayan Suriyeli sığınmacı çocuklar yararına yardım kampanyası düzenlendi. 2 Şubata kadar devam edecek olan kampanyada toplanan yardımlar paketlenerek sığınmacılara gönderilecek.

Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği FED Başkanı İsmail Şentürk, sosyal paylaşım sitesinde durumlarını gördüğü ve duygulandığı Osmaniye’de yaşayan Suriyeli çocuklar için yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı. Osmaniye’de ki Suriyeli sığınmacılar arasında engelli çocuklarında bulunduğunu belirten Şentürk, Ereğlili vatandaşların kampanyaya duyarlılık göstermelerini istedi.

Kampanya hakkında gazetecilere bilgi veren Dernek Başkanı Şentürk şunları söyledi; “Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği olarak sosyal sorumluluğumuz adına İsmail Şentürk olarak sosyal medyada görmüş olduğum, Adana’nın eski ilçesi olan Osmaniye ilindeki bir çadır kentte yaşayan Suriyeli çocukları gördüm. Orada çok sayıda engelli çocuk olduğunu da gördüm. Ne yapabiliriz düşüncesi ile onlar için ilçemiz genelinde kaymakamlığımızdan izin almak suretiyle oradaki çocuklar için insanların evlerinde kullanmadıkları giysilerini burada topluyoruz. Buradan sizler aracılığı ile kamuoyuna seslenmek istiyorum; toplayacağımız çocuk ayakkabısı, çocuk elbisesi, kuru gıdaları burada paketledikten sonra bir şekilde oraya ulaştıracağız. Ben, kamuoyunun bu konuya duyarlılık göstermesini talep ediyorum. 2 Şubata kadar biz burada insanların göndereceği yardımları kabul ediyoruz ve gelen yardımları da şu anda paketlemeye başladık.”

Fiziksel Engelliler Derneği tarafından başlatılan kampanya da gelen yardımların paketlenmesine engelli vatandaşlar ile aileleri de yardım ediyor.