Eskişehir'in merkez ilçe Tepebaşı Belediyesi, Ertuğrulgazi mahallesinde iki ayrı alanda 7 bin kişiye iftar yemeği verdi. Behiç Erkin Spor Kompleksi'nde ve Ertuğrulgazi mahallesi Bahadır caddesinde düzenlenen iftar yemeklerine katılım yoğun oldu.

Mahalleye ve futbol sahasına kurulan iftar yemeğinde oluşan manzara dikkat çekti. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Utku Çakırözer, vatandaşlarla birlikte iftarı açtı. Milletvekili Çakırözer ve Başkan Ataç, vatandaşlarla el sıkışarak, Ramazanlarını tebrik etti. Çakırözer ve Ataç, çocuklarla da yakından ilgilendi, sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Behiç Erkin spor sahasındaki iftarda ilginç görüntüler yaşandı. Milletvekili Çakırözer ve Başkan Ataç, Ramazan hoşgörü, günahlardan arınma ve insanların birbirleriyle olan bağlarını, diyaloglarını artırma ayı olduğunu kaydetti. Başkan Ataç, iftar yemeğiyle sadece bir inancı, kültürü yerine getirmediklerini, ayrıca insanların bu süreçte birbirleriyle kaynaştığını, diyalogların arttığını aktardı. Ramazan'ın güzellikleri ayı olduğunu anlatan Ataç, "Bu güzel ayı, iyi değerlendirmek gerekiyor." dedi.