Samsun Bafra'da, ‘Dünya Çevre Günü’ dolayısı ile bir etkinlik düzenlendi. Törende konuşan Bafra Kaymakamı Halis Arslan, "Gelecek nesile iyi bir çevre bırakmak bizim boynumuzun borcudur. Bu konuda herkese görev düşüyor." dedi.

Bafra ilçesinde, ‘Dünya Çevre Günü’ düzenlenen etkinlikle kutlandı. Bafra Müzesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törene katılan Bafra Kaymakamı Halis Arslan, yaptığı açıklamada, “Çevre, atmosfer, soluk aldığınız hava, üzerine bastığınız çim, yaşadığımız ev, seyahat ettiğimiz bir belde, kısacası her şey, onun için insanlar, güzel bir çevrenin özleminde, gürültüden, kirlilikten, kokudan kaçıyorlar. Gelecek nesile iyi bir çevre bırakmak bizim boynumuzun borcudur. Bu konuda herkese görev düşüyor. Çevre günü kutlamasının, çevre kirliliğinin etkilerine ve sonuçlarına dikkat çekmeye, daha sağlıklı bir çevre için daha temiz bir dünya için çabaları yoğunlaştırmaya, vesile olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, konuşmasına herkesin Dünya Çevre Günü'nü kutlayarak başladı. Şahin, şöyle konuştu: "Dünyamız gerçekten çevre konusunda, çok acımasız bir dönemi yaşıyor. Bu dönemi, umursuzlukları olumlu duruma döndürmekte insanın elindedir. Yani insanlar kirletiyor, insanlar çevreye zarar veriyor. Ama bunu da düzeltecek olan yine insanlardır. O zaman bize çok iş düşüyor. Tabi Türkiye’yi, dünyayı ve Bafra’mızı düşünmek zorundayız. Biz, Bafra olarak, tabi eksiklerimiz çok ama önümüz dönem niyetimiz şu, bütün okullarla, müftülükle, din görevlileri toplu olarak, bir kampanya açarak, Bafra’mızda temiz bir çevreye kavuşmamız noktasında, el birliği ile bütün Bafralı olarak, bir kampanya başlatıp, tabi bunun tanıtımını bilbortlarda iyi bir şekilde yaparak, broşürlerle, inşallah bu çalışmayı gündeme alacağız. Birlik ve beraberlik sürecinde, hep beraber olduğumuz zaman Bafra’mızı temiz bir çevreye kavuşturacağımıza inanıyorum.”

Öğrenciler tarafından çevre andının okunmasından sonra Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezi öğrencileri gitar sunumu yaptı. Davetli protokol tarafından çevrecilik konusunda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi, Mehmet Ulusar Anaokulu öğrencilerinin gösterisi, Fatma Aliye Anaokulu öğrencilerinin gösterisi beğenildi. Atatürk Ortaokulu Çevrecilik standı ve Görsel sanatlar resim sergisi Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve beraberindeki heyet tarafından gezildi.