Gençlik Projeleri kapsamında yedi coğrafi bölgemizin bazı illerinde yapılan etkinliğin dördüncüsü bu gün saat 10:30 'da Kahramanmaraş Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilecek.

bilgi veren İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, etkinliğin Kahramanmaraş'ta yapılması için derneğin yönetim kurulu üyelerinden Ahmet Sandal ve Faruk Bilgili'nin büyük katkıları olduğunu söyledi.

Başkan Yücel CAN, ayrıca proje hakkında da açıklamalarda bulunarak “Geleneksel Çocuk Oyunları, Kültür ve Spor Etkinlikleri Projemiz; çocuk ve gençler için en etkili cazibe merkezlerinden biri olan “Oyun” olgusundan hareket ederek büyük bir ihtiyacı karşılamayı da amaçlamaktadır. Aslında anne ve babaların bir noktada rahat bırakılmasını istediği oyunlar rol model zinciridir. Bu rollerle çocuklarımız anne, baba, büyükler tarafından başlarından uzaklaştırma aracı görünse de aslında çocuklar, gençler bu oyunlarla anne, baba, dede, öğretmen, polis, komutan, başbakan, müdür, doktor gibi rollere girmektedir. Çocukların genel olarak gelişimleri ile birlikte kişiliklerinin gelişmesinde, boş zamanlarını doğru bir şekilde geçirmesi ve aynı zamanda geçmiş tarihi ile barışarak kültürünü yaşayarak aynı zamanda gelecek nesillere aktarması bakımından oyunlar büyük öneme sahiptir. Amacımız adeta evinde yalnızlığa hapsedilen, sokağın risklerine maruz kalan, internetin esiri ve bağımlısı olan çocuklarımızı bu olumsuz ortamlardan kurtararak sağlıklı bir nesil yetişmesine katkıda bulunarak aynı zamanda oyunlar vesilesi ile kendini geliştirerek zamanla unutulmaya yüz tutan oyunları bugüne ve gelecek nesillere aktararak yaşatılmasına vesile olmaktır” şeklinde izahat yaparak Edeler Diyarı ve Bölge'nin Parlayan Yıldızı Kahramanmaraşlıları, Kahramanmaraş'ta yaşayanları, çocuklarımızı, gençlerimizi ve herkesi İlimizde 25 Ekim tarihinde saat 10.30'da Atatürk Parkına bekliyoruz” dedi.