Kayseri Valisi Orhan Düzgün, pek çok alanda kursların düzenlendiği gençlik merkezlerinden yararlanan gençlerin sayısının 16 bini bulduğunu belirtti.

Vali Düzgün, yaptığı açıklamada, Gençlik Merkezlerinin 14-29 yaş grubu arasındaki gençlerin kültürel ve sosyal alanda yetişmeleri, aynı zamanda eğitimlerine yardımcı olunması amacıyla kurulduğunu hatırlattı. Düzgün, Kayseri Gençlik Merkezi ve Seyyid Burhanettin Gençlik Merkezi’nde 8 bin 652’si kız olmak üzere 16 bin 365 kayıtlı gencin bulunduğunu ifade etti.

Bu rakamların kendilerini sevindirdiğini ancak daha çok gencin gençlik merkezinden istifade ederek kendisini geliştirmesini istediklerini kaydeden Vali Düzgün, "Gençlik Merkezlerinde, gençlerin yeteneklerinin ortaya çıkartılarak hayata atılmaları ve bir meslek sahibi olmaları açısından önemli kurslar düzenleniyor. Yabancı dil kurslarından müzik kurslarına, kültür-sanat kurslarından, spor branşlarındaki değişik kurslara kadar gençlik merkezlerimizde çok güzel eğitimler veriliyor. Matematik, İngilizce, ebru, gitar, ney, bağlama, keman, halk oyunları, kara kalem, ahşap boyama ve takı tasarımı alanlarının yanı sıra yaz kursları kapsamında Siyer ve Kur’an-ı Kerim dersleri de verilmektedir. Halen 400’ün üzerinde gencimiz bu kurslarımızdan faydalanmaktadır." dedi.

Vali Düzgün, özgüveni yüksek, milli ve manevi değer bilincine sahip gençlerin Türkiye’nin geleceğinin garantisi olduğunu dile getirerek, gençlik merkezlerindeki eğitimlerde gençlerin geleceğe hazırlanabilmeleri ve kendilerini geliştirmelerinin ön planda tutulduğunu vurguladı.

YAZ KAMPLARI VE YAZ SPOR OKULLARI

Vali Düzgün, gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulan gençlik kampları ve yaz spor okulları hakkında da şu bilgileri verdi: "Gençlerimizin okul harici serbest zamanlarında ailelerinden belirli bir süre ile ayrı kalarak hem sorumluluk duygusunu ve birlikte yaşam kültürlerini geliştirecek hem de kamplarda edinecekleri tecrübelerle özgüvenlerini ilerletebilecekleri gençlik kamplarına yönelik çalışmalarımız da devam ediyor. Kayseri’den Mersin Silifke deniz kampına 14-15 yaş erkek grubundan 34, Osmaniye Aslantaş doğa kampına 16-17 yaş bayan grubundan 34, Manisa Kırkağaç doğa kampına 18-22 yaş erkek grubundan 32 gencimizin katılımıyla toplam 167 gencimizi kamp bölgelerine uğurladık. 4. Dönem Ramazan Kampı için de 44 gencimiz Samsun’a gidiyor. Çocuk ve gençler ile engelli bireyleri spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı yaratmak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak amacıyla yaz kurslarımızı da başlatmış durumdayız. Bu kapsamda, il genelinde atletizm, boks, kick boks, hentbol, cimnastik, bocce, badminton, eskrim, judo, güreş, karate, korfball, masa tenisi, muaythai, okçuluk, satranç, taekwondo, tenis, futbol, voleybol, basketbol, su topu ve yüzme olmak üzere toplam 24 branşta 6 bin öğrencimiz yaz spor okullarına kayıt olmuş durumda. Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutacak bu kursları ailelerimizin de yakından takip etmesini istiyoruz."