Panelin açış konuşmasını yapan GÜLHANDER Başkanı Murat Acıl, haramdan kaçmanın esas olması gerektiğini vurguladı. N.Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki panelistlerden Araştırmacı-Yazar Said Yavuz, helalle haramın birbirine çokça karıştığı günümüzde, Müslümanların çok dikkatli olması gerektiğine vurgu yaptı. Gıda Mühendisi A.Hayreddin İşbilir ise konuşmasında, “Helal gıda, helal yaşam tarzının bir parçasıdır.” dedi. Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Hüseyin Büyüközer, de Türkiye'de 25 yıldır helal gıda konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi. Büyüközer, Gülhan-Der tarafından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Helal gıdanın önemi'' konulu panelde, 60 ülkede helal gıda sertifikası çalışması yapıldığını, her ülkenin farklı ölçülerle gıda sertifikası oluşturduğunu belirterek, panelin amacının bütün Müslümanları helal gıda konusunda tek standart etrafında buluşturmak olduğunu kaydetti. ''Bu bir inanç meselesi, dünyada yaşayan 2 milyar Müslüman'ı ilgilendiren bir konu'' diyen Büyüközer, şöyle konuştu: ''Marketlerde raflara baktığımızda raflardaki ürünler ne kadar bizim yani helal sertifikalıdır. Çoğu gıdalarımız da yabancı isimli kelimelerden oluşuyor. Kozmetik ürünleri, ilaçlar ve şeker hastalarının kullandığı insülin, bunların ne kadar sağlıklı ve helal maddelerden yapıldığını biliyor muyuz- Türkiye'de yılda 200-250 bin insanımız kansere yakalanıyor. Her yıl 100 bin civarında insanımız kanserden hayatını kaybediyor. Bu ölümlerin yüzde 60'ı gıdadan, yüzde 30'u sigaradan, yüzde 10'u kalıtsal hastalıktan meydana geliyor. İnsanımızı helal gıda konusunda daha ilgili olmaya davet ediyorum.'' Daha sonra, helal gıda sertifikalı ürünlerin satıldığı, aynı zamanda bu ürünlerin Kahramanmaraş Şubesi olan, iş yerinin açılışı yapıldı. (Ramazan AYDIN-haber46.com)