Silifke Belediyesi'nin çevre düzenlemesi gerçekleştirdiği ilçenin en gözde yayla mekânlarından biri olan Gökbelen, yaylacıları bekliyor.

Çınar ağaçlarının gölgelediği Gökbelen meydanında, geleneksel dokuyu, doğayı ve estetik görüntüyü koruyan ve modern bir çalışma gerçekleştiren Silifke Belediyesi, ilçenin meşhur yaylalarını cazibe merkezi haline getirmeye devam ediyor.

Yayla turizminin canlandırılması ve halkın rahat ve huzurlu bir ortamda yaz sezonu geçirebilmeleri için bir dizi çalışmalar yürüttüklerini belirten Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, şunları kaydetti: "Gökbelen mahallemizin bugüne kadar birçok eksiği mevcuttu. Halen de yapılması gereken ve yapmayı planladığımız projelerimiz var. Burada en başta temizlik ve meydan düzenlemesi konusunda önemli bir hizmeti gerçekleştirdik. Aynı zamanda yol çalışmalarımızı da devam ettirerek, yaz döneminde Gökbelen’e gelen ve burayı yayla olarak kullanan vatandaşlarımızın rahat etmesi için büyük bir özveriyle çalıştık. Burada ki çalışmalarımızın yaz sezonuna kadar tamamlanmasını planlayarak, yayla meydanını çevreleyen binaların bakım ve onarımının yanı sıra, yol ile sokaklarda belirlediğimiz eksiklikleri de bitirmek üzereyiz.

Bu düzenlemelerimizle halkın menfaatine ve halkımıza hizmet verebilecek işletmelerimizin daha düzenli ve sağlıklı ortamlarda hizmet vermesini sağlamış olduk. Yeni yasayla birlikte tüm hakları Silifke Belediyesi’ne devredilen kahvehane, fırın, lokanta, berber, bakkal ve kasap gibi işletmelerimizin de hizmete açılmasıyla, Gökbelen yaylamızda hem ticari canlılığı hem de bu işletmelerde vatandaşlarımızın daha kaliteli ve daha sağlıklı koşullarda hizmet alabilmesini sağlamış olduk. Bizlere çalışmalarımızda destek olan yayla esnaflarımıza, yöre sakinlerimize ve yaylacılarımıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz."

Gökbelen yaylasına çıkan vatandaşlar ise şu ifadeleri kullandı: "Gökbelen, yaz sezonunda bütün Silifkelilerin akın ettiği önemli bir yaylamızdır. Kış aylarında şehir merkezine giderken yaz mevsimi geldiği zaman buraya taşınıyoruz. Haziran ayı içerisinde geldiğimizde yollarımızın bakımı, asfaltlanması ve meydan düzenlemesi bizleri çok mutlu etti. Yıllardır bu meydan ve çevre düzenlemesi çok kötü durumdaydı. Belediyemiz, mahallemize modern bir görünüm kazandırdı. Yaylamızın böyle kalıcı hizmetlere kavuşmasında emeği geçen Silifke Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Turgut ve ekibine teşekkür ediyoruz."