Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada bu yıl uygulanacak olan su ürünleri av yasağının 1 Nisan 2015 tarihinden itibaren kademeli olarak başlayacağı ifade edildi.
İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Yozgat sınırları içerisinde bulunan göl, gölet, baraj ve sulak alanlarda 1 Nisan-1 Temmuz 2015 tarihleri arasında gümüş balığı dışında kalan tatlı su kefali, sazan, yerli balık gibi türlerin ticari olarak avlanması 1 Ekim-1 Mart tarihleri arasında, iç sularda alabalık 1 Kasım-30 Haziran tarihleri arasında yasaklandığı belirtildi. Avlanmanın yasak olmadığı dönemlerde kullanılacak olan ağların asgari vasıf ve şartlarının da belirlendiği kaydedilen açıklamada, ''Bakanlık izni olmadan tüm iç sularda ığrıp ve manyat ağları ile çevirme (gırgır) ve her türlü trol ağlarının tüm iç sularda kullanılması yasaktır.'' denildi.
Baraj ve göletlerde sürütme ağların tamamen yasak olduğu ve hiçbir zaman kullanılmayacağının belirtildiği açıklamada, ''Kiralama işlemleri devam etmekte olan, baraj, göl, gölet ihalesi yapılmamış veya kiralama işlemleri bitmemiş istihsal sahalarında kiralama işlemleri kesinleşinceye kadar ticari olarak su ürünleri istihsali yasaktır. İç sularda geçerli su ürünleri avcılığında alabalık boyunun 25 santimetre, sazan 40, kerevit 10, kadife 26, tatlısu levreği 18, tatlısu kefali 20 ve siraz 20 santimetre asgari boydan aşağı balık avlanamaz. Amatör Balıkçılıkla avlanmış olan her türlü su ürünlerinin satışı, canlı olarak nakledilmesi ve başka rezervuar alanlarına bırakılması yasaktır. Yasak ve şartlara uymadan avlanma yapanların av araç ve gereçleri ile avlandıkları su ürünlerine el konulup, yasağa uymayanlar hakkında idari para cezası verileceği."ifade edildi.