19 Aralık 2012 Çarşamba günü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin'in başkanlığında Ankara'da yapılan toplantı ile başlatılan ”˜Gönül Elçileri' projesinin uygulama programını yapmak üzere; 24 Aralık 2012 Pazartesi günü saat 10.00'da Vali Şükrü Kocatepe Başkanlığında, Vali Yardımcısı Dr. Erkan Bulgan, İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür V. Mehmet Sertpolat, İl Genel Meclis Üyesi Sevilay Tüfekçi, KSÜ Sosyal İşler Müdürü Doç. Dr. Mehmet Yılmaz, Toplum Merkezi Müdürü Mehmet Yardımcı, Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Hatice Koç, Çocuk Yuvası Derneği Başkanı Mesude Hüdayioğlu, Lale Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Gökçe Özbek, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Müftü Yardımcısı Beyazıt Kanat, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hasan Kozan, Çoçuk Koruma Derneği Başkan Yrd. Halide Akben, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları İbrahim Alkan, Mustafa Kaplan, Valilik Özel Kalem Şefi Neslihan Armut ve Sosyal Çalışmacı Fatih Ataşlı'nın katılımı ile Valilik salonunda bir toplantı yapıldı.
Toplantıda, Koruyucu Aile Sisteminin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla bir yürütme kurulu oluşturulmasına ve Yürütme Kurulu Üyelerinin; İl Genel Meclis Üyesi Sevilay Tüfekçi, KSÜ Sosyal İşler Müdürü Doç. Dr. Mehmet Yılmaz, İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Ümit Gül Uslu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hasan Kozan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yrd. İbrahim Alkan, Müftü Yardımcısı Beyazıt Kanat, Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Hatice Koç, Lale Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Gökçe Özbek, Çocuk Koruma Derneği Başkan Yrd. Halide Akben ve Valilik Özel Kalem Şefi Neslihan Armut'tan oluşturulmasına karar verildi.
 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının hayata geçirdiği ve Sayın Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde yürütülecek GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ, ilimizde Vali Şükrü Kocatepe'nin eşi Sultan Kocatepe hanımefendinin başkanlığında yürütülecektir.

        Gönül Elçileri; sahip olduğu deneyimi herhangi bir maddi karşılık beklemeden, toplumun yararına olduğu düşünülen, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık ve bilincin geliştirilmesi için topluma katkı sağlayacak kişilerdir. Paylaşmayı, sevmeyi, zamanını, emeğini, empatisini veren 7'den 77'ye herkes gönül elçisi olabilir.  Hedef gurupların ihtiyaçlarına göre bilgi, beceri ve deneyimleri kapsamındaki her tür sosyal hizmete katkı verebilir. Gönül elçilerinden beklenen temel görev toplum ile kamu kuruluşları tarafından verilen hizmetler arasında köprü görevi görerek iletişimi sağlamaktır.