Kahramanmaraş'ta doğuştan görme engelli kadın, Braille alfabesiyle takip ederek Kur'an okuma eğitimi veriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı yeterlilik sınavında başarılı olarak eğitici belgesi alan Yüksel Kübra Okumuş, Fatih Camisi Kur'an Kursu'nda bir aydır gönüllü olarak verdiği Kur'an okuma eğitimini başarıyla sürdürüyor.

Görme engelli Okumuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gören gözlere Kur'an öğretmenin kendisi için mükafat olduğunu söyledi.

Kabartma (Braille) alfabesiyle öğrencilerinin Kur'an okumalarını takip ettiğini belirten Okumuş, şunları kaydetti:

"Hayalini kurduğum bir işi severek yapıyorum. Kur'an alfabesini yazarak kursiyerlere gösteriyorum. Kur'an okuyanları da Braille alfabesiyle tekip ediyorum. En çok istediğim görme engelli öğrencilerimin olmasıydı. Ama gören gözlere hizmet etmekten mutluluk duyuyorum. Benim gibi engelli olan çocuklar için bir şeyler yapmayı çok istiyorum. Herkese dini eğitim öğrenmek haksa, engelli insan için de haktır. Bizim gibi engelli hocalar mücadele ettikçe daha da güzel şeyler olacağına inanıyorum. Bu konuda çalışmaların yapılacağına da inanıyorum."

Bir engelli olarak eğitim verirken zorlandığı noktaların da bulunduğunu kaydeden Okumuş, "Öğrencilerle göz teması kuramıyorum. Zor oluyor. Ama olsun yine de başarıyorum ve halimden menunum" diye konuştu.

Görme engelli çocukların dini eğitimlerini alabilmeleri için donanımlı bir yatılı kurs açılması gerektiğini de dile getiren Okumuş, açılacak kursun da yaz-kış eğitim vererek bir açığı gidereceğini kaydetti.