Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde (GOÜ) her yıl geleneksel olarak kutlanan Nevruz bu yılda yapılan bir dizi etkinlik ve törenle kutlandı. Nevruz kutlamalarına Tokat Valisi Cevdet Can, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, kurum müdürleri, akademisyenler ve kalabalık bir öğrenci grubu katıldı.

Üniversitede Nevruz kutlamaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Köktürk verilen 'Türk Kültüründe Nevruz Geleneği' konulu konferans ile başladı. Konferansın ardından Vali Cevdet Can tarafından Nevruz ateşi yakıldı. Yakılan ateşin üzerinden ilk olarak Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin atladı. Ardından ilin protokolü ile örenciler Nevruz ateşinin üzerinden atladı.

Vali Cevdet Can ile Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun yumurta tokuşturmasının ardından, çeşitli halk oyunları gösterileri sergilendi. Ateş başında halaylar çekildi, Kafkas oyunları kalabalık tarafından ilgiyle izlendi.

Tokat Valisi Cevdet Can, Nevruz kutlamalarının önümüzdeki yıldan itibaren halkın katılımı ile meydanlarda yapmayı arzu ettiklerini dile getirdi.

Oyunların ardından Nevruz kutlamaya gelen herkese yemek ikram edildi. Hiçbir olumsuz olayın yaşanmadığı Nevruz kutlamaları coşku ve neşe içerisinde sona erdi.