Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü sporcuları, ulusal ve uluslararası müsabakalarda elde ettikleri başarılarla Yenimahalle’ye gurur yaşatmaya devam ediyor.

Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Erol Sayyıdan, beraberindeki 3 ayrı branştan 5 sporcu ile Yaşar’ı makamında ziyaret etti. Belediyenin destekleriyle görme engelli sporcuların başarıdan başarıya koşmaya devam ettiğini kaydeden Sayyıdan, 15-20 Nisan tarihleri arasında Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen IPC Açık Yüzme Şampiyonası’nda Yenimahalle Belediyesi sporcusu Hüseyin Çırakoğlu’nun Avrupa 2’ncisi ve 3’üncüsü olduğunu söyledi.

Öte yandan Denizli’de düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda disk atmada Türkiye birincisi, gülle atmada ise Türkiye 2’ncisi olan Enis Furkan Aydın da madalya sevincini Yaşar’la paylaştı.

BİR BAŞARI DA FUTSAL TAKIMINDAN

Ayrıca 20-24 Nisan tarihleri arasında Kırıkkale'de düzenlenen B1 ve B2 Futsal 2’inci lig birinci devre müsabakalarından lider olarak dönen Yenimahalle Belediyesi sporcuları da makamda hazır bulundu. Türkiye’nin farklı illerinden 7 ayrı takımla karşılaşan ve rakiplerine göz açtırmayan Yenimahalle Belediyesi sporcuları, Kırıkkale’de elde ettiği başarı ile 21 puanla birinci devreyi lider tamamlamış oldu.

Sporcularını tek tek tebrik eden Başkan Yaşar, "Engel tanımayarak göğsümüzü kabartmaya devam eden sporcularımızla gurur duyuyorum. Onların elde ettiği bu başarıların, tüm engelli gruplarına örnek olmasını temenni ediyorum." dedi.

YENİMAHALLE’NİN MİLLİ GURURLARI

Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü aynı zamanda milli takıma da sporcu yetiştiriyor. Kulübün, 7 branşta 17 milli sporcusu bulunuyor. Ayrıca 10-18 Mayıs’ta Güney Kore’de düzenlenecek Dünya Oyunları’nda Yenimahalle; judo, golbol, yüzme ve halter branşlarında 9 milli sporcu ile Türkiye’yi temsil edecek.