Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı Ali Yener, şehirlerin tanıtımında caddelerin önemli rol oynadığını söyledi.

Aynı zamanda Gazi Muhtarpaşa Bulvarı Geliştirme ve Tanıtım Derneği'nin de başkanlığını yürüten Yener, 'Sokakta Sanat' etkinliğinin büyük ilgi gördüğünü belirtti. 15 sanatçının canlı heykel performansının dikkat çektiğini vurgulayan Yener, caddede canlandırılan canlı heykel ve pandomim sanatının beğeni topladığını ifade etti. Aynı etkinlikte çocuklarla uzmanlar eşliğinde resim çalışmaları yapıldığını anlatan Yener, etkinliklerin devam edeceğini kaydetti.

Gazi Muhtarpaşa Bulvarı’nın sosyal yaşama büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Bunun için çalıştıklarını anlatan Yener, şöyle devam etti: “Şehirlerin tanıtımında caddeler önemli rol oynuyor ve şehirlerin simgeleri haline geliyor. Bizim de temel amacımız bu bulvarı daha canlı ve aktif hale getirmek ve Gaziantep’in sosyal yaşantısına katkı sağlayabilmek, Bulvarı, mağazaları, kafeleri, restaurantları, tiyatroları ile Gazianteplinin buluşma noktası ve sokak etkinlikleri ile de sanatın ve eğlencenin merkezi haline getirme yönünde çalışmalarımızı derneğimiz aracılığıyla başlatmış oluyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Bulvarın bundan sonraki süreçte renkli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğini ifade eden Yener, “Karnavallar ve festivallerin yanı sıra caddede organik pazar da kurulacak. Yine indirim günleriyle Gazi Muhtarpaşa Bulvarı ayrı bir çehreye bürünecek.” diye konuştu.

Yener, Gaziantep gibi ticaret ve sanayi kentinde son yıllarda kültür ve sanat çalışmalarının artmış olmasına rağmen yeterli olmadığını ve bu konuda özellikle toplumu yönlendiren, temsil eden kurumlara önemli görevler düştüğünü sözlerine ekledi.