2 Ağustos Pazar günü günlük burç yorumları burada. Koç, Oğlak, Terazi, Balık, Yay burcu yorumlarına detaylı ulaşmak için haberimizi tıklamanız yeterli. İşte 2 Ağustos burç yorumları... Ayşegül Kuyumcu Türker'den 02 Ağustos 2015 burç yorumları... Koç, Balık, Terazi... İşte 02 Ağustos 2015 burç yorumları...2 Ağustos 2015 Pazar Yengeç burcu günlük burç yorumları. Günlük burç yorumunuz bugün neler söylüyor? 2 Ağustos 2015 Pazar günü Yengeç burcu için nasıl geçecek? Burcunuza özel günlük yorumu.
Koç

Dolunay ile hayatın tadını çıkarmak ve sosyal arenada yer almak arasında kalabilirsin. Reformist konulara duyarlı yanın ile eğlenmek isteyen yanın çatışabilir. 

Boğa

Kariyerle ilgili konularda teknolojiden yana hissedebilirsin. Aile büyüklerinden biri ile Dolunay'ın getirdiği gerginlik ile bu konuda çatışma yaşanabilir. 

İkizler

Dolunay ile seyahat konusunda yeni kararlar alabilirsin. Eğlenceli bir kısa seyahatin seni daha tatmin edeceğini bilsen de radikal bir uzun seyahat isteyebilirsin. 

Yengeç

Finansal konularda idealist olma arzun gerçekleşen Dolunay ile ön plana çıkabilir. Huzursuzluk yaratmak yerine dengeli harcamalısın. 

Aslan

Dolunay ikili ilişkilerde duygusal gerginliklere yol açabilir. Özgür ve idealist bir ilişki isterken bir yandan Baskın ego ile kendi içinde çelişebilirsin. 

Başak

Spor ve iş ile ilgili başladığın birşeyi tamamlayabilirsin. Dolunay'ın yarattığı gerginlik bilinç altında seni zorlasa da işleri tamamlamanın huzuru içinde olacaksın. 

Terazi

Romantizmin doruklarında bir Dolunay olabileceği gibi beklentilerin ve isteklerin arasında belirsizlikten Kaynaklı gergin bir gün de olabilir. 

Akrep

Kariyerinde yapman gerekenler arzuladığın dengeyi bozabilir. Dolunay ile bununla yüzleşmen gerekebilir. Daha Özgür bir yaşam arzunu ailene belirtebilirsin. 

Yay

Hukuki konular Dolunay ile tamamlanma sürecine girerek girecek.. Daha Özgür bir sistem arzusunda isen dengeyi bulmanın önemini anlayabilirsin. 

Oğlak

Maddi konularda Özgür olma, gelir dışı kaynaklarını harcayarak lüks yaşam isteğin arasında kalabilirsin. Finansal bir Sürecin tamamlanması söz konusu olabilir. 

Kova

Dolunay ile kendi hayatın ile gerçekleştirmeyi arzu ettiğin bir konuda harekete geçebilirsin. İkili ilişkilerde eğlenceli ve hayatın tadını Çıkaracağın bir gün olabilir. 

Balık

Eğlenmek tüm gerginliklere rağmen beklentin olabilir. Bugün gerçekleşen Dolunay ile günlük yaşantında kendi isteklerini ön plana almak daha kolay olabilir. 

Astroloji nedir?

Astroloji, doğum bilgileri ve gök cisimlerinin konumları ile kişilerin karakterleri ve başlarına gelecek olaylar hakkında kestirimlerde bulunulabileceği düşünülen bir inanç sistemidir. Bu sistem içerisinde yıldız haritaları veya başka araçlar kullanarak geçmişteki olayları açıklamaya çalışan ya da gelecekle ilgili iddialarda bulunan kişilere astrolog denir. Astrologlar kimi zaman tüzel kişilerin (örneğin, bir ülkenin) geçmişi hakkında açıklamalar ya da geleceği hakkında tahminlerde de bulunabilirler.Astroloji, bir bilim dalı değildir. Gökcisimlerinin davranışını ve diğer gök olaylarını inceleyen bilim dalları astronomi ve astrofiziktir. Astroloji, gökcisimlerinin konumlarını belirlemek için bilimsel verileri kullanır, ancak bu verilerden yapılan çıkarımlar bilimsel yönteme dayanmaz. Bu çıkarımların yapılmasında, bilim dallarında olduğu gibi kontrollü deneyler sonucunda elde edilmiş kurallar kullanılmaz.

Astroloji, göksel cisimlerin insan karakteri ve kaderi üzerine olan etkilerinin neler olduğunun araştırılmasına ve anlatılmasına denir. Yunanca yıldız anlamına gelen 'astro' ve bilgi anlamına gelen 'logos' kelimelerinden türemiştir. Nasıl ki Feng Shui dünyasal cisimlerin ve tasarımların insan yaşamı üzerine ve yaşamına olan etkilerini inceliyor ve yorumluyorsa, astroloji de göksel cisimlerin insan karakterini oluşturan ve hayatlarına yön veren etkilerini araştırır ve bundan haberdar eder. Astroloji eğlence amaçlı Fal sanatı olmamıştır.

Falcılık aynı zamanda büyücülüğe girer ki, bu asla astrolojiyle alakalı değildir. Astroloji size gelecekte ne gibi etkiler içerisinde kendinizi hissedebileceğinizden sizi haberdar edebileceğini iddia eder. Buna transit etkiler denmektedir. Transit, geçiş anlamına gelir, yani transit etkiler gezegenlerin dönüşlerinin insan yaşamına olan etkileri. Bu etkiler, gezegenlerin sizin Yıldız Haritanızla nasıl iletişim içine geçtiğiyle alakalıdır. Buna Astrolojide Açılar denmektedir.

Astroloji, geleceğin ne getireceğini söylemez ya da geleceğin ne olacağını söylemez. Astroloji, kişilerin gelecekte ne gibi etkiler içerisinde olacağını açıkladığını iddia eder.

Astrolojiye göre insan karakteri, çocuk doğduğu anda ilk nefesini aldığı anda oluşur. O anda Gökyüzü konumu ne gösteriyorsa çocuğun kaderi ve karakteri ona göre şekillenir. Bu tür çalışmalar günümüzde doğum saati, günü ayı, yeri ile şaşma payı daha düşük ve bilirkişilerce incelenen bilgisayarlı hesaplamalarla yapılmaktadır, genelleme yapmamak kaydıyla lunapark çevresinde veya avuç içinize bakarak yorum yapmak güvenilir değildir. Konusunda ciddi kişiler yeteneklerimizle ilgili oldukça güvenilir ipuçları verebilir, kader ve çevresel etkiler bizim tavrımızlada ilgilidir.

Kader kavramı astrolojide şu şekilde değerlendirilir. İnsanın bir karakter yapısı vardır. Bir de buna etki eden, göksel tesirler (Yıldız Haritası), yersel tesirler (Feng Shui), Aile, doğduğu ülke, doğduğu şehir ya da köyün karakter oluşumunda etkisi çoktur. Bütün bu bileşenler Yıldız Haritası'nın yorumlanmasında çok önemli bir yer teşkil eder. Yıldız Haritası bütün bu bileşenlerin çerçevesinde yorumlanmasını gerektirir. Dolayısıyla Astrolog'un bu bileşenleri analiz edebilmesi için, o kişiyle birebir irtibat kurması gerekir ki Yıldız Haritası'nı doğru yorumlayabilsin.

Astroloji insan karakterine ve yaşamına tek tesir eden tek etki değildir. Astroloji DNA'larımızdan gelen, anne, baba, doğdukları ülke ve onların yaşam biçimlerinin hepsinin insan yaşamı ve karakterine olan etkilerini kabul eder. Yıldız haritasında, görünen potansiyel etkiler, kişinin doğduğu, büyüdüğü, yaşadığı, bulunduğu ortam ve konumlarla çok yakından ilişkilidir. Fakat bu etkinin varlığı hakkında herhangi bir bilimsel kanıt mevcut değildir.

Eskiden Astrologlar Efemeris (Ephemeris) (Gök Günlüğü ya da Yıldız Günlüğü) adı verilen ve gökyüzü konumunun gün, ay ve yıl olarak gösteren bir kitap ve ev tablolarını gösteren (table of houses) kullanarak Yıldız Haritası grafiğini çıkartırlardı.