Ramazan bayramında bayram izni olmayan ve Kahramanmaraş'a gidemeyen Elbistanlılar, İstanbul'un Sultangazi ilçesinde Elbistander de Güngören  de çevre ilçelerde yaşayan ise Güneştepe derneği merkezinde birileriyle bayramlaştı.

Sultangazi de Elbistander başkanı Hamit Güneş, derneklerinin kurucu yönetimiyle mevcut yönetimi bayramın 2. günü yapılan bayramlaşma programında buluştur ve bayram tatiline gidemeyen hemşehrilerimizin de katılımıyla gerçekleştirdi.

Andırınlılar bayramlaşma programlarını havaların sıcak olması sebebiyle Belgrad ormanlarında aile pikniği organize ederek hemşehrileriyle bayramlaştı. İstanbul Andırınlılar derneği başkanı Hamdi ÇAM'da ailesiyle birlikte ormanda hemşehrileriyle bayramlaştı hemde ağırladı.

Türkoğlu Derneği üyeleri bayramın üçüncü gününü hemşehrileri ve üyeleri arasında bayramlaşmaya ayırmışlardı.

Daha çok memur ve işçi kesiminden bayramda memleketine gidemeyen hemşehrileriyle dernek merkezinde buluşan ve eski bayramları yad ederek bayramlaşan Türkoğlular, Dernek Başkanı Cafer PARLAK'ın yemek jestiyle de bayramın mutluluğunu yaşadılar.

Afşin Arıtaş Derneği üyeleri her ay farklı bir memleket lezzeti adında dernek merkezinde buluşurken bu ay Ramazan Bayramı ve bayramda memlekete gidemeyenlerle birlikte kömbe (çörek) yeme etkinliğiyle birlikte piknik tadında bayramlaştılar.

İstanbul'daki Kahramanmaraşlıların en aktif ve sosyal faaliyetleri dikkat çeken derneği Afşinder, Afşin de bayramlaştı.

Göksunder üyeleri başkan ve dernek yönetim kurulu üyeleriyle bayramlaşırken Çağlayanfırnız dernek başkanı Kenan ARAS kutlama mesajı yayınladı. Afşin Küçüktatlar, Büyük Tatlı Tatlıder, Ekinözülüler dernekleri de lokallerinde üye ve hemşehrileriyle bayramlaştı.

Maraş Okutma Yurdu,Maraşder, KentMaraşder ve Trabmarder'de de bayramlaşma vardı.

İstanbul'da Kahramanmaraşlıların gönüllü muhabirliğini yapan ve sosyal medya da kurduğu 46tv.net ile de hemşehrilerinin sesi olmayı başaran Eyüp Kadir Kılcı'nın yapmış olduğu araştırma ve gözlemleriyle bu sene Ramazan Bayramı tatiline hemşehrilerimizin çoğunluğunun çıktığı gözlemlenirken gidemeyenlerin ise derneklerimizde dost ve akrabalarıyla bir araya gelerek hem bayramlaştı, hemde hasret giderdi dedi.

 Haber : Eyüp Kadir KILCI