Bitlis’in Güroymak ilçesinde faaliyet gösteren Güroymak Zihinsel ve Bedensel Engellileri Koruma Derneği ve Güroymak Kaymakamlığının ortaklaşa yaptığı proje kapsamında ilçedeki Zihinsel ve Bedensel Engelliler Malta’ya geziye götürüldü.

Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca yürütülen 4 ayaklı proje kapsamında ilk olarak Belçika ile başlayan ve daha sonra İspanya ve Polonya ile devam eden gezi programı Malta turu ile sona erdi. Program kapsamında 4 ülkeyi gezme fırsatı bulan Güroymak’ta ki zihinsel ve bedensel engelliler son ülke olan Malta’da ayrıca Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca ile milletvekillerinin katılımlarıyla bir de konser verdiler.

Yurt dışı gezi programlarının Belçika ile başladığını, daha sonra İspanya, Polonya, Malta ile turu sonlandığını belirten Güroymak Zihinsel Bedensel Engellileri Koruma Derneği Başkanı Erhan Arıtürk, Engellilerimiz ilk defa uçağa binmenin sevincini yaşadı. Malta'daki programımıza Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca ile milletvekillerinin katılımlarıyla gerçekleşti. Engelli kardeşlerimizin sevinçleri gözlerinden okunuyordu. Gittiğimiz yerlerde tarihi mekanları da ziyaret ettik" diye konuştu.

Malta gezisine katılan Güroymak Kaymakamlığı personeli Mahir Okay ise, “İlçe Kaymakamımız Çağlayan Kaya ilçede büyük projelere imza atmaya devam ediyor. Şimdiye kadar hayata geçirdiği sosyal sorumluk projeleri sayesinde olumlu sonuçlar elde edildi. Son olarak sayın kaymakamımızın katkıları sayesinde ilçemizdeki zihinsel ve bedensel engelliler ilk defa uçağa bindiler ve yine ilk defa yurt dışına çıkma fırsatı buldular. Bunlar gerçekten çok önemli projeler. Ben bu vesile ile hem ilçemizdeki zihinsel ve bedensel engelli kardeşlerimizin sosyal hayata entegre olmaları için destek sağlayan hem de hayata geçirdiği diğer sosyal sorumluluk projeleri için sayın kaymakamımıza ilçemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.