Kahramanmaraş Fuar Merkezi (KAFUM)'da düzenlenen ve iki gün süren festivalde yaklaşık 25 ilden gelen güvercin yetiştiricileri katıldı.

Kamyon kasasına doldurulan binlerce güvercin bir anda serbest bırakılarak ıslıklar eşliğinde uçuruldu.
Güvercin Festivalinde bir konuşma yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, güvercin beslemenin yıllardan beri ilimizde süregelen bir alışkanlık olduğuna işaret ederek, festivalin bu yıl üçüncüsünün düzenlendiğini söyledi.

Başkan Poyraz havaya bırakılan güvercinlerin kendi yuvalarını bulacağına işaret ederek: “Güvercin besleyenlerin söylediğine göre bu bırakılan güvercinler kendi yuvalarını buluyormuş. Demek ki kalpleri ve hissi duyguları ile hareket ederek buluyorlar yuvalarını. Ben öncelikle bu festival için ilimiz dışından gelen misafirlere hoş geldiniz diyor, saygılarımı sunarken aynı zamanda festivalin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Kahramanmaraş Güvercin ve Ötücü Kuşlar Derneği Başkanı Yıldırım Bayazıt ise 25 ilden gelen katılımcıların kuşları arasında bir yarışma düzenlediğini ifade ederek dereceye giren kuşların sahiplerine çeşitli ödüller verildi.

Bu arada Belediye Başkanı Mustafa Poyraz sergilenen kuşları tek tek gezerek yetiştiricilerinden bilgiler aldı.

Kahramanmaraş Güvercin ve Ötücü Kuşlar Derneği Başkanı Yıldırım Bayazıt ise Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a katkılarından dolayı plaket takdim etti.