Kayseri Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Erciyes Hacılar Kapı girişinde basın toplantısı düzenleyerek, Hacılar ilçesinin ve bölgenin turizmde yerini alabilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı bölgesinde gazetecilerle bir araya geldi. Toplantı öncesi Hacılar Kapı'da hizmet veren Erciyes Amalia Otel'i gezen gazeteciler, Otel Genel Müdürü Cemal Solmaz'dan bilgiler aldı. Burada bir açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Erciyes Master Plan projesi kapsamında yapılan Hacılar Kapı'nın hem Butik Oteli, hem de kafeleriyle nezih bir yer olduğunu, vatandaşların genellikle Tekir Kapı bölgesini tercih ettiklerini ancak bundan sonra yapılacak etkinlik ve faaliyetlerle buranın daha da canlanacağını söyledi.

Taymuş, "Böyle bir etkinliği düzenlediği için Hacılar Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Biraz önce gazeteci arkadaşlarımızla sohbet imkanında bile çoğu gazeteci arkadaşımızın burada bir otel olduğunu bilmediklerini gördük. Hacılar Kapı'nın turizm potansiyeli çok yüksek, hemen yanı başında Lifos Dağı'nda su sarnıçları ve kale kalıntıları var ve antik döneme ait bir bölgedir. Hacılar sınırları içerisinde yer alan Sarıgöl, yaz turizmi açısından çok önemli bir alan. Bu alanları bir araya getirdiğimiz zaman Hacılar Kapı'nın turizm potansiyelinin yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah basınımızın buraya gösterdiği bu ilgiden sonra tanıtım etkisi doğacaktır ve bundan sonra daha fazla insanımızın buraya geleceğini umuyoruz. Çünkü turizmde yerel halk ve yerel yönetim çok önemlidir. Bu işin lokomotifi budur. Ne kadar yatırım yaparsan yap yerel halkın ilgisi çok duyarlı değilse ve yerel yönetim sıcak bakmıyorsa orada bir sürü zorluklar yaşanıyor. Çok şükür Kayseri'de böyle bir sorun bulunmamaktadır. İnşallah el birliği ile önümüzdeki günlerde bir festival planlıyoruz. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum." dedi.

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ise Hacılar Kapı Bölgesinde 40 odalı, 60 yataklı otelin hizmete geçtiğini belirterek, herkesi hem Erciyes manzaralı hem de Kayseri manzaralı otele beklediklerini söyledi. Başkan Ekici, "Hacılar Kapı bölgesini bu yatırımlarla daha da canlandıracağız. Erciyes'e gelen turist sayısı her geçen gün artmaktadır. Geçtiğimiz yıl bir milyon turist sayısına ulaşmıştık, inşallah bu yıl ki hedefimiz 2 milyon turist olacaktır. Bu tarzda işletmelerimizin sayısı arttıkça ziyaret eden turist sayımızın da artacağına inanıyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki ile birlikte Hacılar ve Erciyes Hacılar Kapı bölgemizi gereken yatırımları yapacağız. Katkılarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Açıklamanın ardından Başkan Ekici, İl Kültür ve Turizm Müdürü Taymuş ve gazeteciler Erciyes manzaralı kahvaltıda bir araya geldi.