Kayseri’de diş hekimliği yapan Halil Gürak Gayretli, hafta içi iş yoğunluğu ve stresini hafta sonu ata sporu olan okçuluk etkinliklerine katılarak atıyor. Diş hekimi Gayretli, ata sporu okçuluğu tanıdığı ve bu sporun içerisinde yer aldığı için memnuniyetini dile getiriyor.

Hacettepe Üniversitesi mezunu diş hekimi Halil Gürak Gayretli, mezuniyet sonrasında 3 yıl Azerbaycan’da çalıştı. 2012 yılında geri dönüşe karar veren diş hekimi Gayretli, uçak yolculuğunda atlı okçuluk sporu ile ilgili bir video görüntülerini izleyince okçuluk sporuna ilgi duymaya başladı. Diş hekimi, sonrasında yaşadıklarını ise şöyle anlattı: "Eşimin Kayserili olması nedeniyle Kayseri’ye dönüş yapıyorduk. Kayseri’de atlı okçuluk spor kulübü olduğunu öğrendim. Kulüp ile irtibata geçtim. Burada eğitimler aldım. Sonrasında atlı okçuluğun gerekleri olan bazı şartlar var. Kıyafetler özellikle çok önemli. Çünkü yarışmalara eski Türk kıyafetleri olmazsa giremiyorsunuz. Selçuklu, Osmanlı dönemi daha ağırlıklı Türk kıyafetleri giyiyoruz. Eğitimi aldıktan ve gerekli malzemeleri tamamladıktan sonra çeşitli yarışmalara katıldım. Burada dereceler yaptım. Ata sporumuzu yerine getiriyor olmak milli ve manevi anlamda ayrı bir duygu oluşturuyor."

Kayseri Atlı Okçuluk Spor Kulübüne ve kulüp başkanına teşekkür eden Gayretli, atlı okçuluk sporunun biraz zaman aldığını ama iş ve aile hayatını olumlu etkilediğine dikkat çekti. Diş hekimi, "Biraz fazla zaman ayırmamız gerekiyor ama iş hayatıma ve aile yaşantıma bu spor olumlu etki oluşturdu. Herkesin kendisine göre bir hobisi vardır. Yeteneğine göre tercihleri olabilir. Ama ben atlı okçuluk sporunu herkese tavsiye ederim." dedi. Türkiye Şampiyonası’nda iki dalda derecesi bulunduğunu belirten Gayretli, bunlardan birisinin kabak atışı dalında olduğunu ifade etti.

Diş hekimi Halil Gürak Gayretli, Hz. Muhammed (sas)'in okçuluk ve güreşle ilgili hadisleri olduğunu hatırlatarak, "Okçuluk sporunu tercih etmemdeki önemli etkenlerden birisi de bu oldu. Çünkü manevi anlamda ayrı bir yeri var. Her işte olduğu gibi ok atarken de Allah’ın adını anıyoruz. Bu bizler için çok önemli." diye konuştu.

Kullandığı yayın üzerine Fetih ve Enfal süresinden ayetler yazdırdığını aktaran Gayretli, unatamadığı ilginç anılarından birinin ise Amasya’da katıldığı bir programda yaşları 11-12 olan çocukların kendisini yabancı sanarak İngilizce sorular sorması olduğunu anlattı.