Camilerde başlayan Kur'an-ı Kerim mukabelelerine Ramazan'ın birinci gününde halk yoğun ilgi gösterdi.

Mukabele sünneti, Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor. Kur’an-ı Kerim ayı olarak bilinen Ramazan'da, Batman'daki bütün camilerde en az bir vakit okunan mukabeleye halk, yoğun ilgi gösteriyor. Her yıl Ramazan ayında büyük coşkuyla yaşanan bu sünnet, bu yıl da büyük coşkuyla idrak edilmeye başlandı. Genellikle merkez camilerinde öğle namazı sonrası okunan mukabelelere, küçük, büyük herkesin yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.
Camilerde imamlar ve hafızlar Kur'an-ı Kerim'i sesli olarak okurken, mukabeleye katılan cemaat ise cüzleri sessiz olarak takip ediyor.

“14 ASIRDAN BERİ CAMİLERİMİZDE MUKABELE SÜNNETİ İDRAK EDİLİYOR”

Mukabele hakkında bilgi veren Batman merkez Ulu Camii İmam Hatibi Abdullah Sav, “Her sene Ramazan ayında öğlen namazından sonra mukabele okuyoruz. Malumunuz mukabele Hz. Muhammed (sav) ile Cebrail (as)’nin karşılıklı Kur’an-ı Kerim okumasıyla başlamıştır. 14 asırdan beri camilerimizde de Peygamberimizin (sav) sünneti idrak ediliyor. Bizler de Batman Merkez Ulu Camii de öğlen namazından sonra mukabele okuyoruz. Özellikle cemaatimiz teşrif ediyorlar. Mukabeleye büyük bir katılım var. Yaklaşık 400 kişi bu mukabeleyi dinliyor. Kur’an-ı Kerim’i zayıf ve tecvidi bozuk olanlarda bizi takip edip noksanlıklarını gideriyorlar.” ifadelerini kullandı.

İki yıldır Batmanlı genç hafızların mukabelede Kur’an-ı Kerim okuduklarını belirten Sav, şunları söyledi: “Üç hafızımız bize iştirak ediyor. Bu hafızlarımızda güzel mukabele okuyorlar. Hafızlarımız iki senedir mukabelelerimize katılıyor, bizler de onlardan istifade ediyoruz. İnşallah her sene hafızlarımızla mukabeleye devam edeceğiz. Bu vesileyle her gün öğle namazından sonra mukabeleyi okuyoruz.”