Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in her hafta düzenlediği Halk Günü’nde, akülü araç talebinde bulunan engelli Bayram Ali Karaaslan, henüz toplantı bitmeden bu isteğine kavuştu.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in 11’inci ayını tamamlayan Halk Günü’nde duygusal anlar yaşandı. Vatandaşlara ücretsiz göz taraması başlattıklarını belirterek, “Toplantıdan sonra hep birlikte göz taramasından geçelim” diyen Başkan Soner Çetin, 4 günde 450 kişinin göz taramasından geçirildiğini aktardı. Çetin, “Bu rakamın 10 gün içinde 2 bin kişiye ulaşmasını bekliyorum. Havalar biraz daha iyileşince köylerde de göz taraması yapacağız ve 10 bin kişiyi göz muayenesinden geçireceğiz.” dedi.

Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde yapılan Halk Günü’ne katılan engelli Bayram Ali Karaaslan Başkan Çetin’den engelli akülü araç istedi. Başkan Çetin’in bu talebe ‘tamam’ demesinin ardından yarım saat içinde Çukurova Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri akülü aracı Karaaslan’a teslim etti.

Daha önce engelli araç için başvuran genç bir kız ise belediye ekiplerinin aracı evine kadar getirip teslim ettiğini belirterek, teşekkür için toplantıya geldiğini belirtti.

Gelenlerin iş talepleri karşısında “Halk Günleri’nde daha çok hizmetle ilgili konuları konuşmalıyız. İş konusundaki talepleri CV’nizle birlikte özel kaleme iletebilirsiniz” diyen Başkan Çetin, mahallesindeki kamelyanın sık sık bozulduğundan yakınarak güvenlik kamerası talebinde bulunan bir vatandaşa şöyle yanıt verdi: “Altında dinlenip sohbet edebileceğimiz bir kamelyaya kıymak niye? Üzerinde koşup yürüyüş yaptığımız tartan pistin üzerinde motor kaydırmak neden? Bunlar hep eğitimle ilgili sorunlar.”