Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Halk Günü’nde iş isteyen bir vatandaşa o anda bir işveren aracılığıyla iş bulurken, engelli bir kadına da talebi üzerine henüz salondayken akülü araç verilmesini sağladı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in her hafta düzenlediği Halk Günü’ne vatandaşlar yine yoğun ilgi gösterdi. Çukurova’daki sorunların zaman içinde azaldığını, halkla iç içe olduğu ve esnaf gezileri sırasında fark ettiğini belirten Çetin, “Sizler için sürekli proje üretiyor ve fark oluşturmaya çabalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Adayken hazırlatıp hayata geçirmeye başladığı projelerin yanı sıra yeni projeler de hazırladıklarını belirten Başkan Soner Çetin, İş Fırsatları Fuarı düzenleyeceğini duyurdu. Bu fuarda işverenlerle iş arayan işsizleri buluşturacaklarını belirten Soner Çetin, “Aranızda kepçe operatörü olan ya da yakını olan var mı?” diye sordu. El kaldıran bir vatandaşa, arka sıralarda bir kişiyi işaret ederek, “Git Ercan Kurgun’un yanına, iş beğenmezlik yapmazsan o sana iş verecek.” dedi.

Ahmet Kara adlı bir vatandaşın “iş bulamıyorum” diye feveran etmesi üzerine Başkan Soner Çetin, amatör kümede şampiyon olan Çukurova Demirspor Kulübü Başkanı Ercan Kurgun’u ikinci kez işaret ederek, “Belediyede iş yok, işçi fazlası var. Ama eğer iş beğenmezlik yapmayacak, işten kaçmayacaksan Ercan Bey sana yardımcı olacak.” diye konuştu.

Engelli olduğunu belirtip akülü araç isterken ağlayan iki çocuk annesi Mehtap Soylu’nun talebi üzerine ise Çetin, “derhal” diyerek talimat verdi ve araç, bayan salondayken getirildi.